Ukrayna'ya indirimli gaz

Rusya, Ukrayna'ya verdiği gazın fiyatını üçte bir oranında indirdi. Ukrayna bundan böyle Rusya'dan alacağı bin metreküp gaz için 268,5 dolar ödeyecek.

Ukrayna'ya indirimli gaz

Rusya, Ukrayna’ya verdiği gazın bin metreküp başına fiyatını, üçte bir oranında düşürdü. Ukrayna, Rusya'dan aldığı gazın bin metreküpüne artık 268,5 dolar ödeyecek.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Ukraynalı meslektaşı Viktor Yanukoviç arasında gerçekleştirilen görüşmeler sonrasında ortak basın toplantısı düzenlendi.

Toplantıda iki ülke arasında bir dizi anlaşma imzalandı. Toplantıda konuşan Putin, "Ukrayna piyasasında küresel mali krizin sonucu olarak ortaya çıkan belli başlı sorunları göz önüne alarak, bin metreküp başına 268,5 dolar fiyattan gaz satışı yapma imkanı verdik" dedi.

Putin ayrıca Ukrayna’dan, ülkenin mali krizi atlatmasına yardımcı olması için 15 milyar dolar değerinde tahvil alacağını duyurdu.

Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç de Ukrayna ve Rusya’nın son yaşananlardan ders almasını ve ticaretin ve ikili işbirliğinin engellenmesi gibi hataları tekrar yapmaması gerektiğini söyledi.

ulusalkanal.com.tr

# rusya # Oran # dolar # fiyat # Ukrayna # gaz # ödeme