Kırsaldaki EBA sorununa Bakan Selçuk'tan açıklama

750 bini aşkın tablet öğrencilere ulaştırıldı. 15 bin 272 EBA Destek Noktası oluşturuldu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk salgın döneminde hayata geçirilen EBA’daki sorunlara ve çözümlere ilişkin konuştu. Bakan, eksikliklerin giderileceğini söyledi.

Kırsaldaki EBA sorununa Bakan Selçuk'tan açıklama

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Eğitim Bilişim Ağı EBA üzerinden yapılan eleştirilere cevap verdi.

Selçuk, ''Bugüne kadar 25 GB internet paketi olan 750 bini aşkın tablet bilgisayar seti çocuklarımıza ulaştı. Yatılı bölge ortaokulu öğrencilerimizin tamamına tablet dağıttık. 15 bin 272 EBA Destek Noktası oluşturduk. Kırsal kesimde bulunup bilgisayar, internet erişim imkânı olmayan ve ulaşım sorunu olan öğrencilerimizin de 187 Mobil EBA Destek Aracı ile uzaktan eğitime erişimini sağlıyoruz'' dedi.

Uzaktan öğretim döneminde hayata geçirilen EBA zaman zaman eğitimde aksamalara neden oldu. Özellikle köylerde yaşayan öğrencilerin internete ve bilgisayara ulaşmada sorun yaşadığı görüldü.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Türkiye gazetesine verdiği röportajda EBA’da yaşanan sorunlara ilişkin konuştu.

Bakan Selçuk, ''Köy okullarımıza özgü destek materyalleri geliştirdik. 7 bin okuldaki öğrenciler için 5 farklı alanda 17 ayrı çalışma kitabı hazırlayıp dağıttık. Tüm dünyada olduğu gibi bizde de bazı erişim sınırlılıkları yaşandı. Bu tür sorunlar yaşayan çocuklarımızı hane hane biliyoruz. Onların cihaz ve internet ihtiyaçlarını da karşılıyoruz'' ifadelerini kullandı.

Bakan Selçuk, Liseye Giriş Sınav takvimine ilişkin de herhangi bir değişiklik olmadığını söyledi. Sınavın 6 Haziran 2021 tarihinde yapılacağını belirtti.

# açıklama # destek # salgın # eba # Sorun # türkiye gazetesi # tablet # Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk # erişim # çalışma kitabı