Buldan'dan Sakık'a teşekkür tepkisi

BDP'li Sırrı Sakık'ın MİT Yasa Teklifi'nin görüşüldüğü Meclis Genel Kurulu'nda "Hakan Fidan ve ekibini kutluyorum" sözlerine, BDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan'dan tepki geldi. Buldan, "Roboski, Geber ve Lice olayı ortadayken bizim MİT’e teşekkür etmek gibi bir hakkımız yoktur. Asıl teşekkür edilmesi gereken Abdullah Öcalan'dır" dedi.

BDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan, Meclis Genel Kurulu'nda MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve ekibini kutlayan BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ı eleştirdi. Buldan, "Roboski, Geber ve Lice olayı ortadayken bizim MİT’e teşekkür etmek gibi bir hakkımız yoktur." dedi.

BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, Meclis'teki oturumda söz alarak, AKP hükümeti adına açılım görüşmelerini sürdüren Fidan ve ekibine teşekkür eti.

Sakık'ın bu sözleri üzerien BDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan kürsüye çıktı. Buldan, Sakık'ın sözlerine tepki gösterdi.

BDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan, "Bir önceki oturumda milletvekilimiz sayın Sırrı Sakık’ın ifade ettiği MİT’e özellikle Hakan Fidan’a teşekkür ediyorum ifadesine ben katılmıyorum. Roboski, Geber ve Lice olayı ortadayken bizim MİT’e teşekkür etmek gibi bir hakkımız yoktur. Dolayısıyla bunun altını önemle çiziyorum. Ben inanıyorum ki Sırrı Sakık arkadaşımız da bir yanlış anlamadan kaynaklı MİT’e teşekkürlerini sunmuştur." dedi.

Buldan, "asıl teşekkür edilmesi gereken Abdullah Öcalan'dır" diye konuştu.

ulusalkanal.com.tr

# MİT # BDP # yasa # hakan fidan # Sırrı Sakık # pervin buldan