Maduro: Seçimlere müdahale ettirmeyeceğiz

ABD, Latin Amerika'da hükümetlere müdahale etmeye devam ediyor. Venezuela Devlet Başkanı Nikolas Maduro, ülkesinde 6 Aralık'ta yapılacak seçimlerle ilgili açıklamalarda bulundu. "ABD ve Kolombiya'nın seçimleri sabote etmeye çalıştığını" söyleyen Maduro, "Kolombiya istihbaratının saldırı planladığını" da açıkladı.

Maduro: Seçimlere müdahale ettirmeyeceğiz

Halka seslendi. Gündeminde seçimler vardı. Hedefinde ise ABD ve Kolombiya. Venezuela Devlet Başkanı Nikolas Maduro, yaklaşan seçimlere ilişkin konuştu. Kolombiya Devlet Başkanı Ivan Duque'yi seçimleri sabote etmekle suçladı.

Ülke 6 Aralık'ta seçimlere gidiyor. Venezuela lideri de halktan aldığı destekle tüm tehditlere meydan okuyor. Maduro son olarak 2020 Enternasyonalist Halklar Festivali'ne videokonferans ile katıldı. Mesajı netti; Ülkesini hedef alanlara tepki gösterdi.

Nikolas Maduro, "Kolombiya istihbarat askerlerinin seçimlere yönelik saldırı planladıklarını" belirtti. Ülkesinin ABD kuşatması altında olduğunu söyledi. Maduro, "Venezuela'da 6 Aralık'ta parlemento seçimleri yapılacak ancak ülkemizde seçim ortamını bozmaya çalışıyorlar." dedi.

ABD'yi işaret etti Venezuela lideri... Halkının emperyalist güçlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

Maduro, seçimlerin güvenliğini konusunda diğer partilere de güvence verdi. Halktan da bir talebi vardı; Venezuela halkını seçimlerde gözlemci ve refakatçi olmaya davet etti.

Geçtiğimiz aylarda da Maduro, ABD desteğiyle darbe girişimi yapmak üzere, Kolombiya üzerinden ülkeye sızmaya çalışırken, 13 kişinin yakalandığını açıklamıştı.

# abd # Venezuela # Kolombiya