Eylemin ardından dram çıktı!

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na ayakkabı fırlatma eyleminin arkasından yürek burkan bir hayat hikayesi çıktı. Ulusal Kanal ekibi, o ayakkabıyı fırlatan Yunus Emrah Semet'in evine gitti, zorlu geçim mücadelesini gördü. İşte Yunus Emrah'ın ayakkabı eylemini yapma nedeni.

Vücudunun çoğu yeri yanmış bir baba. O'na bakmak zorunda olan bir oğul. Ve çaresizliğin eyleme dönüştüğü an...

Yunus Emrah Semet'in babası, Kocaeli Dilovası'nda kurulu Çevkim Kimya adlı fabrikada iş kazası geçirdi. Fabrikanın sahibi, CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak'ın kardeşi Bülent Toprak'tı. Toprak, 12 Haziran'daki kazadan sonra Semet ailesinin evine geldi, onlara yardım edeceğini söyledi.

Verilen sözler tutulmadı, Yunus Emrah çaresiz CHP Genel Merkezi'ni aradı. Hem de defalarca. Yine bir sonuç çıkmayınca, işten 3 gün izin aldı, İstanbul'dan Ankara'ya gitti. Emekliler Toplantısında CHP liderine ayakkabı fırlattı.

Baba Semet de çaresiz oğlunun yaptığı eylemin arkasında. Ve tüm oğlunun tüm söylediklerini yalanlayan CHP'li Erdoğan Toprak'a da oldukça tepkili.

Şimdi aile, kendilerine uzatılacak bir yardım eli bekliyor. Çünkü aralarında para kazanan tek kişi Yunus Emrah. Ayda bin yüz liraya, bir alışveriş merkezinde çalışıyor. Aylık 450 liraya oturdukları bu evde, hem ailesinin geçimini sağlamaya, hem de babasının ilaç parasını çıkarmaya çalışıyor. Üstelik ablası kanser hastası...

Haber: Hatice Kara

Kamera: Şengül Derin

ulusalkanal.com.tr

# chp # kemal kılıçdaroğlu # CHP Genel Merkezi