Dumanlı neden istifa etti?

Ekrem Dumanlı sağlık sorunlarını gerekçe göstererek 14 yıldır yürüttüğü Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliğini bıraktı. İstifanın esas nedeni henüz bilinmiyor. Ancak Dumanlı'nın istifasını açıkladığı gün Fethullah Gülen'in Zaman'ın tirajının düşük olduğunu vurgulaması ve cemaatine "tiraji artırmak cihattır" demesi dikkat çekti. Dumanlı'nın yerine ise Gölge CIA olarak bilinen Stratfor'da "TR304"le kodlanan Abdülhamit Bilici getirildi.

Dumanlı neden istifa etti?

Ekrem DumanlıZaman gazetesindeki genel yayın yönetmenliği görevinden istifa etti. Nedenini sağlık sorunları ve kendisine yönelik baskılar olarak açıkladı.

Peki 14 yıldır bu görevi yürüten Dumanlı'nın istifasının gerçek nedeni ne? Dikkatler bu noktada Fethullah Gülen'in herkül.org'taki yazısına çevrildi.

Gülen istifanın duyurulduğu gün kaleme aldığı yazısında Zaman gazetesinin tirajının düşük olduğunun altını çizdi. Son yaşanan kırılmaların bu durumu etkilediğini belirten Gülen abone saysının nasıl artırılacağını anlattı.

Gülen, cematine "her şeyi bırakın ve bu işe yoğunlaşın" mesajını verdikten sonra da "Günümüzün cihadı budur" dedi.

Öte yandan Dumanlı'nın yerine Abdullahamit Bilici getirildi. Oda TV'de yer alan heberde Bilici'nin Gölge CIA olarak bilinen Stratfor'da "TR304" olarak kodlandığı belirtildi.

Ayrıca Dumanlı'nın Zaman'daki yazılarına devam edeceği de ifade edildi.

ulusalkanal.com.tr

# fethullah gülen # zaman gazetesi # ekrem dumanlı # Abdülhamit Bilici