Mahir Ünal: İş, kültür, spor alanından isimler olabilir

Yeni kabine nasıl şekillenecek, CHP içindeki tartışmalar, ve HDP'nin meclisteki yerini koruması siyasetin öne çıkan başlıkları oldu. Hükümet Sözcüsü Mahir Ünal bu üç konuyla ilgili değerlendirmeler yaptı.

AK Parti Sözcüsü Ünal, TRT Haber'de canlı yayınında seçim sonuçlarını değerlendirdi. Ünal'ın açıklamalarında üç başlık öne çıktı.

Yeni sistemde kabine nasıl şekillenecek? Ünal'ın bu soruya yanıtı "Net, esnek, sorun çözme ve karar verme mekanizmalar olacak" oldu.

Yeni kabineyi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın şekillendireceğini söyleyen Ünal, "İş dünyasından, kültür ve spor dünyasından, yurt dışında yaşamış kişilerden de olabilir." diye konuştu.

Ünal, kabinede başka partilerden kimlerin olabileceğine ilişkin soru üzerine, bu konunun tamamen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın takdiri olduğunu söyledi.

CHP içindeki tartışmalarda soruldu Hükümet Sözcüsü Ünal'a..

"Sayın Muharrem İnce'nin kendi partisinin çok üstünde bir oy alması, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun parti liderliğini tartışmalı hale getirmiştir. Muharrem İnce 40 yılın sonunda yüzde 30 psikolojik barajını aşmış bir cumhurbaşkanı adayı olarak şu anda CHP'nin doğal lideri haline gelmiştir artık.

Ünal'a göre CHP içindeki gerginliğin ana nedenleri arasında HDP de var. Hükümet Sözcüsü, HDP'nin daha çok metropollerden oy aldığına işaret etti.

CHP'nin özellikle maalesef HDP'nin barajı geçmesi yönünde verdiği mesaj ve destek, bir taraftan da dört kişilik bir aileden HDP'ye oy vermesi konusu da CHP içerisinde çok ciddi bir tartışma konusu. CHP'nin, HDP'nin barajı geçmesi için İYİ Parti'ye 15 milletvekiliyle verdiği desteğe benzer bir desteği HDP'ye verdiğini gördük.

Kabinenin kurulması ile gündem öncelikli olarak bedelli askerlik ve OHAL'in alınacağını belirtti Ünal, "Bunu önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanımızın yeni hükümetini oluşturduktan sonraki sürecinde göreceğiz." dedi.

ulusal.com.tr

# AKP # mahir ünal # kabine