Manisa Valisi hakkında soruşturma başlatıldı

Manisa'da F tipi örügte yönelik operasyonda gözaltına alınan başörtülü kadınlara kelepçe takılması tartışması büyüyor. Kelepçe uygulamasını eleştiren Manisa Valisi Erdoğan Bektaş'ın Toplumda çok olumlu bir imajla algılanan başörtülü bayanların, böyle bir işleme tabi tutulmaları üzüntüyle karşılanmıştır" sözleri her kesimden tepki topladı. Türkiye Barolar Birliği ise Vali hakkında İçişleri Bakanlığı'na suç duyurusunda bulundu. Öte yandan İçişleri Bakanı Selami Altınok, Manisa Valisi hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Manisa Valisi hakkında soruşturma başlatıldı

F tipi örgüte yönelik bir operasyonda kelepçeyle gözaltına alınanlar arasında başörtülü kadınların bulunması tartışma yaratmıştı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç gibi isimlerin de katıldığı tartışma kelepçenin takılmasında "başörtülü kadın-başı açık kadın" ayrımı var mı? sorusunu gündeme taşımıştı.

Kelepçe uygulamasını eleştiren Manisa Valisi Erdoğan Bektaş'ın sözleri ise tartışmaya tuz biber ekti. Bektaş'ın "toplumda çok olumlu bir imajla algılanan başörtülü bayanların, şartları oluşmadan böyle bir işleme tabi tutulmaları her kademede üzüntüyle karşılanmıştır" ifadeleri ayrımcılım olarak yorumlandı.

Her kesimden tepki toplayan sözler için Vali'den bir özür açıklaması gelmedi. Hürriyet Gazetesi'ne konuşan Vali, bu konuda yorum yapmak istemediğini belirtti.

Türkiye Barolar Birliği ise Vali Bektaş'ı hem savcılığa hem de İçşileri Bakanlığı'na şikayet etti. TBB Başkanı Metin Feyzioğlu imzalı dilekçede Vali’nin Anayasa ve Türk Ceza Kanunu’nda yer alan ayrımcılık yasağına aykırı davrandığı ve bu nedenle hakkında soruşturma başlatılması talep edildi.

İÇİŞLERİ BAKANI SELAMİ ALTINOK: MANİSA VALİSİ HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İçişleri Bakanı Selami Altınok, yaptığı açıklamada Manisa Valisi Bektaş hakkında soruşturma başlatıldığını belirtti.

MANİSA VALİSİ ÖZÜR DİLEDİ

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, "Özensiz bir dil kullanılmasından dolayı, başta kadınlarımız olmak üzere, tüm vatandaşlarımızdan özür diliyorum" dedi.

ulusalkanal.com.tr

# İçişleri Bakanı # manisa valisi # soruşturma başlatıldı