Sergey Lavrov: ABD, Esad’ı devirmek için El Nusra’yı koruyor

Moskova, Washington’un El Nusra’yı koruduğunu söyledi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD’nin Esad’ı devirmek için El Nusra’yı kullandığını, hiçbir yerde bu terör örgütüne dokunmadığını belirtti. ABD Dışişleri Bakanlığı ise bu sözleri “absürd” diye niteledi.

Sergey Lavrov: ABD, Esad’ı devirmek için El Nusra’yı koruyor

Kurban Bayramı’nda anlaşan ancak ABD saldırıları nedeniyle biten ateşkesin ardından Washington ile Moskova arasındaki gerilim tırmanıyor.

Rusya ve Suriye’nin Halep’teki teröristleri kuşatması da Washington’un tepkisini çekiyor.

ABD’nin ithamlarına karşılık Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’dan Washington’a yanıt geldi.

Lavrov, ABD’nin Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad’ı devirmek için El Nusra’ya dokunmadığını, bu terör örgütü koruduğunu söyledi.

ABD’nin El Nusra’ya saldırmakta istekli olmadığını belirten Lavrov, “Bu örgüte Suriye’nin hiçbir yerinde dokunmadılar” dedi.

Lavrov’un bu sözlerine ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan yanıt geldi. Açıklamaları “absürd” olmakla niteleyen Dışişleri Sözcüsü Mark Toner, Nusra’nın siviller ve diğer gruplarla içiçe olması nedeniyle ABD tarafından hedef alınmadığını iddia etti.

Toner, “Ilımlı muhalifler rejimden daha fazla baskı gördükçe, El Nusra’nın kollarına itiliyor” ifadesini kullandı.

Rusya’nın faaliyetlerinden rahatsız olduklarını ileten Toner, Rusya ile Suriye’de ilişkilerinin sona ermeye çok yakın olduğunu da ileri sürdü.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov da konuya ilişkin bir açıklama yaptı. ABD’nin Suriye muhalefetine uçaksavar füze sevkiyatı yaptığını hatırlatan Bogdanov, Teröristlerin bu silahlarla 11 Eylül saldırısına benzer bir saldırı yapabileceği uyarısında bulundu.

ulusalkanal.com.tr

# abd # esad # Sergey Lavrov # El Nusra