Çorlu deresi pis kokular yayıyor

Trakya’da kirliliği ile gündeme gelen Çorlu Deresi son günlerde endüstriyel atıklar nedeniyle siyah akmaya başladı. Havaların ısınmasıyla çevreye ağır kokular yayan dere için vatandaş önlem alınmasını istedi.

Çorlu deresi pis kokular yayıyor

Türkiye’nin en önemli havzalarından biri olan Ergene’de, Çorlu Deresi’nin durumu vatandaşı endişelendirdi.

Yaklaşık 10 bin kişinin yaşadığı bölgede Sağlık Mahallesi’ndekiler, yıllardır devam eden kirlilik için önlem alınmasını istiyor.

Havaların ısınmasıyla birlikte simsiyah akan derenin ağır kokuları da arttı. Havzada, yoğun endüstriyel faaliyetler sonucunda deredeki kirliliğin ve kötü kokunun çoğaldığı söylendi.

Salgının ilk döneminde, bölgedeki sanayi faaliyetlerinin kısıtlanmasıyla Ergene Nehri’ni besleyen dere ve kollarında kirlilik azalması görülmüştü.

Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer, konu ile ilgili yaptığı açıklamada "Ergene Koruma Eylem Planı" kapsamında çalışmalar yapıldığını söyledi.

Tecer, "Bu çalışmalar, hükümet tarafından destekleniyor. Proje kapsamında bölgede 5 ortak arıtma tesisi devreye alınarak bu atık suların bir an önce temizlenerek yeniden doğaya kazandırılacak.’’ dedi.

# Çorlu # ergene # yoğun # Namık Kemal Üniversitesi