Sağlık Bakanlığı yeni açılacak iş yerleri için kuralları belirledi

Yeni kurallarla birlikte yeni hayatın ilk adımları yarın atılacak. Restoran, kafe, pastaneler uzun bir sürenin ardından açılıyor. Sağlık Bakanlığı da hizmete geçecek işletmeler için alınacak önlemleri açıkladı.

Sağlık Bakanlığı yeni açılacak iş yerleri için kuralları belirledi

1 Haziran'da yeniden açılacak işletmeler için tedbirler açıklandı.

Kovid-19 salgınına karşı alınan önlemlerle birçok iş yeri uzun süredir kepenk kapatmıştı. Normalleşme adımlarıyla birlikte kapalı olan restoran, lokanta, kafe, pastane gibi işletmeler 1 Haziran'da açılıyor.

Ancak bu iş yerleri hizmete geçecek olsa da virüsün yayılması riskine karşı sıkı tedbirler alınacak. Sağlık Bakanlığı açılacak olan işletmeler için önlem rehberini açıkladı. Buna göre, müşteriler maskesiz içeri alınmayacak. Termal kamera veya temassız ateş ölçümü yapılacak.

İşletmeler de sosyal mesafe kuralı da ön planda tutulacak. Misafir kapasitesi bu kurala göre belirlenecek. Yemek servisi verilen masalar arası mesafe 1,5 metre, yan yana sandalyeler arası 60 santimetre olacak. Birlikte gelen kişilere sosyal mesafe kuralı uygulanmayacak. Personel ile müşterinin doğrudan yüz yüze kaldığı bar masaları kullanılmayacak. Her masada el antiseptiği veya kolonya bulundurulacak.

Tesis içerisinde çocuklara ayrılmış oyun odaları hizmete açılmayacak. Tuvaletlerde el kurutma fanları kapatılacak, tek kullanımlık kağıt havlular bulundurulacak. Klimalar yüzde 100 dışarıdan temiz hava alacak şekilde çalıştırılacak. Ayrıca valeler eldiven ve maske kullanmak zorunda olacak.

Öte yandan yeniden faaliyete geçecek işletmeler için Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'dan açıklamalar geldi. Ekonominin yeniden canlanacağına dikkat çeken Pekcan, önlemlere de riayet edileceğini bildirdi.

ulusal.com.tr

# sağlık bakanlığı # restoran # kafe