Putin'den Suriye'de kullanılan silahlara 'tam not'

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye'deki operasyonlarda kullanılan yeni silah ve hava araçlarının 'yüksek notu hak ettiğini' söyledi.

Putin'den Suriye'de kullanılan silahlara 'tam not'

Soçi'de savunma yetkilileriyle yaptığı toplantıda konuşan Putin, "Su-30SM, Su-34, Su-35 uçakları ve Mi-28 ile Ka-52 helikopterleri gibi yeni hava araçları yüksek birer notu hak ediyor. Nokta atışı yapan mühimmatlar ve kruz füzeleri de taktiksel ve teknik özelliklerini (Suriye'de) kanıtladı" dedi.

Putin, 'havadan ve karadan uzun mesafedeki hedeflerine nokta atışı yapan bazı silahların Suriye'deki terörle mücadele operasyonunda ilk kez kez gerçek savaş koşullarında kullanıldığını' da ekledi.

'BU DENEYİM SİLAHLARIN MÜKEMMELLEŞTİRİLMESİ İÇİN KULLANILMALI'

Ayrıca Putin, bu operasyonlardan çıkarılan sonuçların Rus ordu ve donanmasının gücünün mükemmelleştirilmesi için kullanılmasını istedi.

Putin savunma kurmaylarıyla dün yaptığı bir toplantıda da Suriye operasyonlarının Rus silahlarıyla ilgili bazı teknik sorunların ortaya çıkmasını sağladığını belirtip, bu deneyimin silahların eksikliklerinin giderilmesi için kullanılması gerektiğini söylemişti./Sputnik

# rusya # Putin # suriye