Memur Sen'den tartışmalı talep

Memur Sen, kendisine üye olmayan memurların dayanışma aidatı ödemesini talep etti. Türkiye Kamu Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, öneri için “Toplu sözleşme görüşmelerinde diğer sendikaları masa dışında bırakmaya yönelik bir hamle” değerlendirmesi yaptı. Kahveci, dayanışma aidatının yasalara aykırı olduğunu vurguladı.

Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, üyesi olmayan memurların toplu sözleşmeden yararlanabilmesi için “dayanışma aidatı” ödemesini talep etti.

Yalçın, bu önerisini “Yetkili sendika üyeliği olmadığı halde kazanılan haklardan yararlanmak adil değil” sözleriyle savundu.

Ağustos ayında başlayacak yeni toplu sözleşme görüşmeleri öncesi bu öneri tartışma yarattı.

Ulusal Kanal’a konuşan Türkiye Kamu Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, “Memur Sen toplu sözleşme masasında tek başına kalmak istiyor” dedi.

Dayanışma aidatının yasalara aykırı olduğunu belirten Kahveci, “Böyle bir durumda diğer sendikaların bir anlamı kalmayacak” diye konuştu.

Toplu Sözleşme Yasası’na göre, kamu çalışanları ile hükümet arasındaki toplu sözleşme görüşmelerinde sendikaların heyet başkanlığını masada en fazla üyeye sahip konfederasyon yapıyor. Bu niteliğe sahip konfederasyon ise şu anda Memur Sen.

HABER: TANSEV KARA

ulusal.com.tr

# memur sen