Öğretmenler bir günlük iş bırakma ile hükümeti uyardı

Milli Eğitim Yasa Tasarısının Meclis'te görüşüleceği bugün binlerce öğretmen iş bıraktı, yasa tasarısını ve hükümeti protesto etmek üzere alanlara aktı.

Öğretmenler bir günlük iş bırakma ile hükümeti uyardı

Eğitimciler tarafından eğitim tarihinin en büyük tasfiyesine yol açacağı öngörülen yasa tasarısına tepki gösteren eğitim emekçilerinin Antalya'daki eyleminin adresi İsmet İnönü Meydanı oldu. Büyükşehir Belediyesi önünden başlayan yürüyüşle İsmet İnönü Meydanı'na kadar tepki sloganlarıyla yürüyen emekçilere Antalyalıların desteği yoğun oldu. Tepki sloganlarında yasa tasarısına olan öfke de haykırıldı, yolsuzluk skandalıyla iktidarı sarsılan AKP hükümeti de istifaya çağrıldı. Yürüyüş güzergahında bulunan bir lisenin önünden geçen eylemdeki öğretmenlere öğrencilerden destek geldi. Alkışlarla öğretmenlerine destek veren öğrenciler "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" sloganını da birlikte attılar. Eğitim-İş'in kortejinin Meydana girişi sırasında Türk Eğitim-Sen üyelerinin sendika binalarından başlattıkları yürüyüşle yollar kesişince, "Birleşe Birleşe Kazanacağız" sloganı bir anda yeri göğü inletti. Meydan'da Eğitim-İş adına açıklamayı Şube Başkanı Mehmet Balık yaptı.

Ulusun geleceğini belirleyen eğitim gibi önemli bir konuda, böyle bir oldu bittiyi kabul etmeyeceklerini söyleyen Balık, eğitimin planlanmasının toplumun her kesimini ilgilendirmesinden dolayı, tüm yurttaşları bu soruna sahip çıkmaya çağırdı. Açıklamasında Milletvekillerine de seslenen Balık, vekilleri, yasa tasarısının Meclis'ten geçmemesi noktasında duyarlı olmaya, bir kişinin yada bir partinin değil, milletin vekili olduklarını ispatlamaya çağırdı. Balık; "Milyonlarca yurttaşımızın akşam evine ekmek götürme, çocuğunu okutma kaygısını taşıdığı bir süreçte trilyonlarca parayı ayakkabı kutularında saklayan, bavullarda taşıyarak sıfırlamaya çalışan siyasal iktidarın ve Başbakanın, bırakın yasa çıkarmaya bir gün bile iktidarda kalmaya hakkı yoktur. Artık hükümetin meşruiyeti de kalmamıştır. Bu nedenle uzun mücadeleler sonucu kazanılan eğitim hakkının yerelleştirilerek özelleştirilmesine karşı, parasız, bilimsel ve kamusal eğitim mücadelesini vermeye devam edeceğiz. Ayrıca yolsuzluk ve rüşvetle bulaşmış bu iktidara karşı da Eğitim-İş olarak demokratik zeminde mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Öğretmenlerin eylemine Birleşik Kamu-İş'e bağlı sendikalar başta olmak üzere, Türk-İş ve DİSK'e bağlı sendikalar, İşçi Partisi, CHP, BCP, HKP gibi siyasal partiler, ADD, TGB, CKD gibi demokratik kitle örgütleri ile Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş da destek verdi. Açıklamanın ardından davulların çaldığı eylem, öğretmenlerin grev halayı ile sürdü.

Haber: Devrim Dönmez

Fotoğraf: Merve Demirağ

ulusalkanal.com.tr

# eylem # tasarı # milli eğitim # iş bırakma # torba yasa