Darüşşafaka Doğuş, yarı finalde!

Darüşşafaka Doğuş, FIAT Türkiye Kupası’nda karşılaştığı Trabzonspor Medical Park’ı 83-52 mağlup ederek yarı finale yükseldi.

Darüşşafaka Doğuş, yarı finalde!

Bursa’nın ev sahipliğinde düzenlenen FIAT Türkiye Kupası ikinci gününde Trabzonspor Medical Park’ı mağlup eden Darüşşafaka Doğuş, üçüncü yarı finalist oldu. Dengede ve düşük tempoda başlayan mücadelenin ilk 7 dakikası 10-10 eşitlikle geçilirken, ilk periyotu Trabzonspor Medical Park, Velickovic’in basketiyle 14-12 önde tamamladı. Temponun yükseldiği ikinci periyotun ardından devre sonunda soyunma odasına 32-29 üstün giren Darüşşafaka Doğuş, üçüncü çeyrekteki etkili oyunuyla 24. dakikada 10 sayılık farkı yakaladı (41-31). Mücadelenin final periyotuna 54-39 üstün giren İstanbul ekibi, maçtan da 83-52 galibiyetle ayrıldı.

Öte yandan "FIAT EGEA Maçın En Değerli Oyuncusu", Darüşşafaka Doğuş’tan Mehmet Yağmur seçildi. Yarı finale yükselen Darüşşafaka Doğuş’ta Furkan Aldemir 10 sayı- 10 ribaundla double double rakamlarına ulaşırken, Milko Bjelica 12 sayı - 2 ribaund - 1 asist, Scoitte Wilbekin 11 sayı - 2 ribaund - 5 asist ve Manuchar Markoisvili de 10 sayıyla maçı tamamladı. Trabzonspor Medical Park’ta ise Dwight Hardy 14 sayı - 1 asist ve İbrahim Yıldırım da 10 sayı - 1 ribaundla mücadeleyi noktaladı.

SALON: Tofaş

DARÜŞŞAFAKA DOĞUŞ: Wilbekin xx 11, Mehmet Yağmur 9 xx, Redding 10 xx, Metin Türen 9 xx, Semih Erden 6 xx, Markoishvili 10 xx, Furkan Aldemir 10 xx, Lukas x, Ender xx, Slaughter 2 x, Bjelica 12 xx, Preldzic 4 x

BAŞANTRENÖR: Oktay Mahmuti

TRABZONSPOR MEDICAL PARK: Christoper xx 5, Sertaç xx 6, Berkay xx 2, Hardy xx 14, Velickovic xx 4, Kitchen xx 3, Hakan x, Alper x, İbrahim xx 10, Erdi x, Stipanovic x 4, Kulig x 4

BAŞANTRENÖR: Nenad Markovic

1. PERİYOT: 14-12 (Trabzonspor Medical Park lehine)

DEVRE: 32-29 (Darüşşafaka Doğuş lehine)

3. PERİYOT: 54-39 (Darüşşafaka Doğuş lehine)

DAÇKA, TRABZONSPOR’U FARKLI GEÇTİ

Darüşşafaka Doğuş, FIAT Türkiye Kupası’nda karşılaştığı Trabzonspor Medical Park’ı 83-52 mağlup ederek üçüncü yarı finalist oldu.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Darüşşafaka Doğuş Başantrenörü Oktay Mahmuti, “Üçüncü çeyreğin ortalarına kadar üzerimizde bir gerginlik vardı. Kolay sayılarla kendimizi ödüllendiremedik ama devamında iyi savunma yaparak, özellikle uzun oyuncuların çok çabuk ileri koşmasıyla hem kolay atışlar hem kolay sayılar bulduk. Fark iyice açıldı. Son çeyreğe çok farklı bir şekilde girdik. 31 fark var ama bütün oyuncuların kazanmak için hırslı bir şekilde sahaya çıkması artımızdı” dedi.

MARKOVIC: “SERTLİKLERE DİRENÇ GÖSTEREMEDİK”

Trabzonspor Medical Park Başantrenörü Markovic ise sertliklere direnç gösteremediklerini belirterek, “Zaten maçın ikinci yarısında da bir turnuva takımı olduklarını gösterdiler. Bir yerden sonra, fark çok açıldıktan sonra geri dönmek de zorlaşıyor. Başka maçlar da oynamıştık. Şu an yapmamız gereken zaaflarımız üzerinde durmak, bunları tekrar yapmamak için çok çalışmak. Artık diğer maçlarımıza bakacağız” diye konuştu. İHA

# Darüşşafaka Doğuş # trabzonspor medical park