ÇYDD aklandı! O iddialar çürüdü

Ergenekon soruşturması kapsamında 8 kişi hakkında verilen takipsizlik kararı ile Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ne yönelik iddialar da çökmüş oldu. Kararda, "Doğu ve Güneydoğu illerinden gelen öğrencilere burs vermenin suç olmadığı" belirtildi.

ÇYDD aklandı! O iddialar çürüdü

Ergenekon soruşturmasında 8 kişi hakkında verilen takipsizlik kararı ile, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ne yöneltilen suçlamalar da çöktü.

Savcılık Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğinin doğulu öğrencilere pozitif ayrımcılık yapmasını suç teşkil etmediğini belirtti.

2009 yılında yapılan haberlerde, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan metropollere eğitim için gelen öğrencilere pozitif ayrımcılık yaptığı belirtilmişti. Bu haberler üzerine PKK-ÇYDD arasında irtibat kurulmuş, dernek yöneticisi İffet Ok hakkında soruşturma başlatılmıştı.

Özel Görevli Mahkemelerin kapatılmasının ardından soruşturma dosyası da el değiştirdi. İffet Ok, hakkında takipsizlik kararı verilen 8 kişi arasında yer aldı. Takipsizlik kararında, derneğin ‘Güneydoğu ve Doğu’dan İstanbul’a gelen öğrencilere burs vermesinin suç teşkil etmediği’ vurgulandı.

Bu kararla Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği de aklanmış oldu.

ulusalkanal.com.tr

# pkk # ÇYDD # takipsizlik kararı