Dede Korkut Kültür Mirası Temsili Listesi'ne alındı

Türk kültürünün eşsiz mirası Dede Korkut UNESCO listesine girdi. Türk Destanı Dede Korkut'un UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Temsili Listesi'ne kabul edilmesi, Dede Korkut Parkı'na ev sahipliği yapan Eskişehir'de sevinçle karşılandı.

Elinde kopuzu, ak sakalıyla, hatıralarımızda olan ve hikayeleriyle büyüdüğümüz ünlü Türk Destanı Dede KorkutUNESCO listesine girdi.

Dede Korkut hikâyelerinde pek çok halk kahramanının mücadeleleri destansı bir şekilde anlatılır.

Hikâyelerde Türklerin tarihine ait rivayetler, han ve beyler hakkında methiyeler, Türk töresine ait pek çok konu işlenmiştir.

Morityus Cumhuriyeti’nin başkenti Port Louis’de gerçekleştirilen UNESCO Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması 13. Hükümetlerarası Komite Toplantısı’nda temsili listeye alınan Türk destanı artık insanlığın somut olmayan kültürel mirası oldu.

Türk kültürünün eşsiz mirası Dede Korkut Hikayeleri UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Temsili Listesi'ne kabul edilmesi Eskişehir’de sevinçle karşılandı.

Dede Korkut Parkı'ndaki anıt duvara ev sahipliği yapan Eskişehir'de haberi duyan vatandaşlar mutluluklarını dile getirdi.

Bakan Ersoy'dan "hayırlı olsun" mesajı

Bu arada Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, "Türk destanı 'Dede Korkut' Morityus Cumhuriyeti'nde gerçekleştirilen UNESCO toplantısında 'Somut Olmayan Kültürel Miras Temsili Listesi'ne oy birliği ile kabul edildi ve listedeki 17. unsurumuz oldu. Hayırlı olsun." ifadesini kullandı.

# UNESCO # dede korkut