Sevinci yarım kaldı

Reyhanlı saldırısında, istihbarat zaafını ortaya çıkaran belgeleri sızdırmak ile suçlanan Er Utku Kalı'nın tahliye sevinci, yarım kaldı. Kalı'ya "göreve itaatsizlik ve görevli memura etkin direnmeden" yeni bir dava daha açıldı.

Sevinci yarım kaldı

Askeri istihbarat belgelerini sızdırdığı gerekçesi ile yargılandığı davadan önceki gün tahliye edilen er Utku Kalı'ya, yeni bir davanın sanığı oldu.

Kalı'ya sinir krizi sırasındaki davranışları nedeniyle dava açıldı. Suçlama da "emre itaatsizlik ve görevli memura etkin direnme."

Utku Kalı tutuklu olduğu 16 Temmuz'da psikolojisi iyi olmadığı için hastaneye sevk edilmişti. Hastane dönüşünde de sinir krizi geçirirdiği ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ne küfür ettiği öne sürüldü.

Kalı ifadesinde "hiçbir şey hatırlamıyorum" demişti.

Sivas Askeri Savcılığı, bu iddialardan ötürü Kalı hakkında “emre itaatsizlikte ısrar” ve “görevli memura etkin direnme” suçlarından dava açtı. Utku Kalı’nın sinir krizi sırasında darp edildiği iddiasına ilişkin soruşturmada ise hiçbir ilerleme kaydedildi.

Öte yandan, er Kalı’nın gözaltına alındığı süreçte işkence ve kötü muameleye gördüğü yönündeki şikayeti takipsizlikle sonuçlanmıştı. Oysa Kalı hakkında “kötü muameleden kaynaklı travma sonrası stres bozukluğu ve intihar eğilimi” teşhisi konmuştu. Er Utku Kalı da bu rapor üzerine hastaneye yatırılmıştı.

ulusalkanal.com.tr

# tahliye # dava # red hack # reyhanlı # utku kalı # sinir krizi