Denizli başpehlivanı Ali Gürbüz oldu

Denizli'de bu yıl ilk kez Pamukkale Yağlı Güreşleri düzenlendi. 517 sporcunun katıldığı güreşlerde başpehlivanlığı Ali Gürbüz kazandı.

Denizli başpehlivanı Ali Gürbüz oldu

Birbirinden güçlü pehlivanlar Denizli'de er meydanına çıktı. İlk kez düzenlenen Pamukkale Yağlı Güreşleri kıran kırana geçti.

42'si başpehlivan 517 sporcu, Denizli Atatürk Stadı'nda kıyasıya güreşti. Koronavirüs kuralları gereği alana girişte ateş ölçümü ve HES kodu kontrolü yapıldı.

Başpehlivanlık mücadelesinin yarı finalinde Ali Gürbüz Cengizhan Şimşek ile, İsmail Balaban da Mustafa Batu ile eşleşti. Rakiplerini yenen Balaban ve Gürbüz finalde karşı karşıya geldi. Kıyasıya mücadelede Ali Gürbüz başpehlivan oldu.

Gürbüz'e altın kemerini Denizli Valisi Ali Fuat Atik, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki ve Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim takdim etti. İkincilik kürsüne İsmail Balaban, üçüncülük kürsüsüne ise Cengizhan Şimşek ve Mustafa Batu çıktı.

Güreş ağalığını 220 bin liralık teklifle Yavuz Cinkaya kazandı ve ağalık kupası verildi.

# denizli # hes # güreş # kovid # Pehlivan # yağlı güreş # Ali Gürbüz # Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki # Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim # Balaban