''TSK, Suriye'deki o köyü vurdu''

TSK’nın Suriye’nin Kuzeyi’ndeki PYD’ye ait mevzileri bombaladığı ileri sürüldü. PYD tarafından yapılan açıklamada 24 ve 26 Temmuz tarihlerinde Zormixar köyü ve Til Findir köyünün TSK’ya ait tanklarla vurulduğu belirtildi. Bir iddia da Londra Merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nden geldi. PYD’nin kontrolündeki Zor Mağar köyünün de TSK tarafından vurulduğu öne sürüldü.

''TSK, Suriye'deki o köyü vurdu''

Türk Silahlı Kuvvetleri PKK’nın Suriye kolu PYD’ye ait mevzileri tanklarla bombaladı. Bu iddia PYD’nin silahlı kanadı YPG’ye ait. YPG TSK’nın ilki 24 Temmuz’da olmak üzere 3 kez PYD’ye ait yerleri bombaladığını öne sürdü.

Açıklamada, “Türkiye ordusu 24 Temmuz tarihinde saat 04.00 sularında Kobani’nin batısındaki Zormixar köyünün ve Cerablus karşısındaki YPG ve Özgür Suriye Ordusu mevzilerini tanklarla bombaladı” denildi.

Operasyonda Özgür Suriye Ordusuna bağlı 4 teröristin yaralandığı belirtildi.

İkinci operasyonun dün akşam saat 22:00 sularında yine Zormixar köyüne yapıldığını iddia eden PYD, son operasyonun 1 saat sonra saat 23:00’te Tel Abyad'ın batısındaki Til Findir köyüne yapıldığını belirtti.

Bir iddia da AFP Haber Ajansı'ndan geldi. Ajans, İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’ne dayandırdığı haberde Türk tanklarının PYD’nin kontrolündeki Halep’in Zor Mağar köyünü vurduğunu öne sürdü.

ulusalkanal.com.tr

# tsk # suriye # AFP