Müzakereler 7 ay aradan sonra yeniden başladı

Kıbrıs'ta müzakereler 7 ay aradan sonra tekrar başladı. KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ile bir araya geldi. Görüşmelerde iyi niyet göstergesi olarak KKTC sınır kapılarında uygulanan vize işlemini kaldırdı, Rum Kesimi ise mayınlı bölgelerin haritasını paylaştı. Müzakerelere 28 Mayıs'ta devam edilecek

Müzakereler 7 ay aradan sonra yeniden başladı

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Kıbrıs müzakereleri çerçevesinde bir araya geldi.

Lefkoşa Ara Bölge'deki Birleşmiş Milletler Ofisi’ndeki görüşmeye, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı ile Kıbrıs Özel Temsilcisi de katıldı.

Genel olarak konular üzerinden geçip müzakerelerin yapısı ve sıklığının karara bağlaması beklenen Akıncı – Anastasiadis görüşmesinde karşılıklı jestler yaşandı.

Anastasiadis 28 mayın tarlası ile ilgili koordinatlarının olduğu Belgeyi verdi. Akıncı ise Cumartesi günü itibariyle Rum tarafından gelişlerde kullanılan vize kâğıtlarının kaldırıldığını açıkladı.

KKTC'ye geçiş yapacak olan Rumlar ve turistler artık işlem yapmadan sınır kapılarınından Türk tarafına geçecek.

Akıncı ile Anastasiadis ayda iki kere görüşme kararı aldı. Bu kapsamda müzakerelerde bu ayki ikinci görüşme 28 Mayıs perşembe günü yapılacak.

ulusalkanal.com.tr

# KKTC # müzakere # BM Genel Sekreteri