F Tipi örgüt soruştırması Trabzon'a sıçradı

F tipi örgütün polis ayağına yönelik soruşturma Trabzon Emniyet Müdürlüğü'ne de sıçradı. Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı, bir İstihbarat Şube Müdürü bir komiser ve bir polis memuru hakkında soruşturma izni talep etti. Emniyetçilerin, "Usule aykırı dinleme yaptıkları" iddia edildi.

F tipi örgüt soruşturmaTrabzon'a da sıçradı. Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı, 3 eski emniyetçi hakkında soruşturma açmak için harekete geçti.

Trabzon Cumhuriyet Başsavcıvekili Avni Arslan, "Usule aykırı şekilde dinleme yapma" iddiasıyla eski İstihbarat Şube Müdürü Mustafa Başer, komiser Hasan Nas ve polis memuru Fatih Özşahin hakkında Trabzon Valiliği'nden soruşturma izni talep etti.

Talep yazısında, müfettiş raporlarına dayanılarak AKP İl Başkanı Adnan Günnar, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürü Mustafa Akkaya ve Trabzon Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 2'nci Sınıf Emniyet Müdürü Atilla Ertürk'ün, "Diş doktoru, belediye çalışanı" gibi kodlamalarla dinlendiği kaydedildi.

Soruşturma talep yazısında, "elde edilen kayıtların amaç dışı kullanımı, bilgi ve kayıtların saklanması ile korunmasında gizlilik" ilkesine aykırı hareket edildiği belirtildi.

ulusalkanal.com.tr

# polis # soruşturma # trabzon # komiser # polis memuru