Soyer’e 'Başka Bir Tarım Mümkün' eleştirisi

Tunç Soyer'in tarım dairesine liyakatsiz atamasına gösterdiği tepki nedeni ile CHP'den apar topar ihraç edilen Ziraat Mühendisi Hatice Zeybek Uslu, Büyükşehir'in tarım politikalarını eleştirdi. Uslu, Soyer’in 'Tarım İzmir Projesi'nin plansız ve halka hitap etmediğini dile getirdi.

Soyer’e 'Başka Bir Tarım Mümkün' eleştirisi

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Tarım Komisyonu Başkanı Hatice Zeybek Uslu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in ilan ettiği İzmir Tarımı Projesini bu sözlerle eleştirdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Tunç Soyer'in "Başka Bir Tarım Mümkün" sloganıyla yola çıktığı projeye göre tarımsal üretimde su kullanım oranını yüzde 50'ye indirilecek. CHP’nin ihraç edilen İzmir İl Tarım Komisyonu Başkanı Hatice Zeybek Uslu ise bunun mümkün olamayacağını söylüyor.

35 yıldır ZiraatMühendisliği yapan Uslu, "suyun kullanım oranını düşürmek için organize tarım merkezlerine karşı çıkmak gerek, Tunç Soyer bunu yapmıyor" dedi

Adil gıda konusuna da değinen Uslu, Karakılçık buğdayı ile ilgili yanlış algı oluşturulduğunu söylüyor.

Karakılçık buğdayından yapılan ekmek 16 liraya satılıyor. Uslu, bu ekmeğin her eve giremediğini, haliyle adaletsiz bir gıda anlayışının olduğunu belirtiyor.

Ziraat Mühendisi Uslu, Tunç Soyer’in ''başka bir tarım mümkün'' programıyla çiftçinin de yanlış yönlendirildiğini düşünüyor.

# izmir # chp # Tunç Soyer # Tarım # ziraat # mühendis # ihraç