'Son sözümüzü söylemedik'

Atatürkçü Düşünce Derneği, Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili önemli bir açıklama yaptı. Açıklamada, başkanlık sistemi adındaki faşist diktaya, ılımlı, radikal ya da siyasal islama ve uluslararası projelerle belirlenecek adaylara destek verilmeyeceği kaydedildi.

'Son sözümüzü söylemedik'

Atatürkçü Düşünce Derneği'nden Köşk seçimleriyle ilgili açıklama geldi.

Açıklamada, seçimin laik, demokratik ve tam bağımsız Cumhuriyet ile Cumhuriyet yıkıcılarının planları arasında geçeceğine dikkat çekildi.

ADD, Cumhurbaşkanı'nın laik, demokrat, barışçı, milleti birleştirici bir isim olması gerektiğini vurguladı. Açıklamada, "Atatürk’ün koltuğuna oturmaya layık bir cumhurbaşkanı istemek hakkımız ve bu yolda mücadele etmek görevimizdir" denildi.

Dernek, "ne ılımlı, radikal ya da siyasal islam, ne başkanlık adı altında faşist dikta, ne de uluslararası projeler çerçevesinde bir adayın topluma dayatılabileceğini vurguladı.

Ekmeleddin İhsanoğlu'na yönelik göndermelerin olduğu açıklamada "Seçim sürecinde, cumhuriyetin niteliklerini tartışmaya açacak adaylar bizim destekleyeceğimiz adaylar olamaz" ifadeleri yer aldı.

ADD, "son sözümüzü söylemedik" mesajını iletti.

ulusalkanal.com.tr

# cumhurbaşkanlığı # atatürk # add # eklemeddin