10 bin hamam esnafı dört gözle kepenk açmayı bekliyor

Kademeli normalleşme ile lokanta, kıraathane ve kafeler hizmete başladı. Fakat henüz kepenk açmayan işletmeler de var. Bunlardan biri de Hamamlar. İzmir Hamamcılar Odası Başkanı Nafi Karaca, bilim kurulu üyelerine seslendi, ''Temizliğin merkezi hamamlarda koronavirüs bulaşmaz'' dedi.

10 bin hamam esnafı dört gözle kepenk açmayı bekliyor

Haber: Samet Can Kocagür

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından kademeli normalleşme sürecinin sinyallerini verdi. Bu süreçte birçok esnaf kepenklerini açtı ama hala kapalı olan esnaf da var. Bunlardan bir tanesi de hamamlar. Hamamlar açılacağı günü merakla bekliyor.

Ulusal Kanal'a konuşan İzmir Hamamcılar Odası Başkanı Nafi Karaca, Türkiye’deki yaklaşık 10 bin hamam esnafının zor durumda olduğunu söyledi ''Devletten gelecek desteği bekliyoruz.'' dedi.

Kademeli normalleşme ile otellerdeki hamam ve saunaların açık olduğunu söyleyen Karaca, hamamların kapalı olmasına anlam veremediğini belirtti.

İzmir Hamamcılar Odası Başkanı Nafi Karaca, Bilim Kurulu Üyesi Profesör Doktor Ateş Kara’ya seslendi. ''Biz de diğer esnaf gibi kepenk açmak istiyoruz.'' dedi.

# izmir # türkiye # koronavirüs # ulusal kanal # recep tayyip erdoğan # hamam