FBY Tesisi üretimi ve sağlığı tehdit ediyor

Adana’nın en bereketli topraklarının bulunduğu Zağarlı Mahallesi’ne kurulan, Enerji Üretim Tesisi vatandaşları isyan ettirdi. Faaliyeti durdurma kararına rağmen çalışmayı sürdüren tesis, bölgede tarımı bitirme noktasına getirdi. Prof. Dr. Bülent Özekici, 1. Sınıf tarım arazisi üzerine kurulan depolama alanı ve üretim tesisinin kapatılması gerektiğini belirtti.

FBY Tesisi üretimi ve sağlığı tehdit ediyor

Haber: Yalçın Semir Akarsu

Adana'nın Zağarlı köyünde bulunan enerjiüretimtesisi deposu ve aynı zamanda öğütme tesisi olarak kullanılan bu alandan çıkan tozlar, halk sağlığını tehdit ediyor ve bölgede tarımı bitiriyor.

Adana’nın verimli toprakları üzerine kurulan, FABAY enerji üretim tesisi, bölgede tarımı bitirme noktasına getirdi.

Eski Ak Parti Muğla Milletvekili Hasan Özyer’e ait olan tesis yüzünden, bölgede bulunan binlerce dekarlık tarım arazisinin verimi, yüzde 90 düştü.

Tesisin bacasından ve hemen karşısında bulunan öğütme alanından çıkan tozlar vatandaşın sağlığını tehdit ediyor.

Vatandaşlar, bölgede tarımı bitirme noktasına getiren ve 1. Sınıf sulak tarım arazisi üzerine kurulan öğütme tesisinin, bir an önce kapatılmasını istiyor.

Tesiste yakılan hammadde kalıntıları da açık alana dökülüyor.

Enerji üretmek için yakılan malzemelerin kimyasal külleri şuanda arkamda görmüş olduğunuz gibi açıkta bırakılmış ve tehlike saçıyor.

Çukurova Üniversitesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bülent Özekici Ulusal Kanal’a konuştu. Faaliyet durdurma kararına rağmen, işletme açık.

Aynı zamanda Adana Çiftçiler Birliği 2. Başkanı olan Özekici, güvenlik önlemlerinin de yetersiz olduğunu söyledi.

Vatandaşlar, Türkiye’nin narenciye ihtiyacının yarısından fazlasını karşılayan bölgeye kurulan tesisin kapatılması için hukuk mücadelesine devam edecek.

# adana # üretim # depo # tesis # enerji # Tarım # sulama # tarım arazisi # fabay # fby