Turizm sektörü 2022'den umutlu

Tüm dünyada Kovid-19 salgını en çok turizm sektörünü etkiledi. Bu yıl aşılama oranının artması ve sezonun uzamasıyla turizmciler bir nebze olsun nefes aldı. 2022 yılı umut veriyor. Türkiye Seyahat Acantaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, 2022’de 2019 yılı rakamlarına yaklaşacak bir sezon beklediklerini, 2023’den itibaren de rekorlar kıracaklarını belirtti. Bağlıkaya, vatandaşlara da uygun tatil için erken rezervasyon çağrısı yaptı.

Turizm sektörü 2022'den umutlu

Başladığı günden bu yana dünyayı kasıp kavurdu. Kovid-19 salgını en çok turizm sektörünü vurdu. Uçuş kısıtlamalarının kalkmasıyla bu yıl geç başlayan sezon, uzadı. Dünyada en çok ziyaret edilen şehirlerden turizmin başkenti Antalya’da hareketlilik devam ediyor.

Güvenli turizm ve etkin aşılama ile geçen seneye oranla daha iyi bir sezon geçirildi. Kentte yıl sonuna kadar hedef, 9 milyonun üzerinde yabancı turisti ağırlamak. Ülke turizmimiz açısından 2022 yılı umut veriyor. 2019 rakamlarına doğru emin adımlarla ilerleniyor.

Yabancı turist sayısında büyük bir artış beklenirken, iç pazarda da hareketliliğin artacağı belirtiliyor. Türkiye Seyahat Acantaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, Ulusal Kanal’a konuştu. “Erken Değil Tam Zamanı” kampanyasını anlattı.

Bağlıkaya vatandaşlara, erken rezervasyon kampanyalarından yararlanmaları çağrısında bulundu.

# pandemi # aşı # turizm # hastalık # salgın # virüs # rekor # kovid 19 # BioNTech # sinovac # aşılama # rezervasyon # güvenli turizm # Aşılama oranları # Aşı oranları # firuz bağlıkaya # erken rezervasyon