Emekli Korgeneral Hasan Kundakçı, Vatan Partisi'ne katılıyor

Vatan Partisi 10. Genel Kurultayı’na giderken yeni katılımlarla güçleniyor. 1994-95 yılları arasında Irak'ın kuzeyinde gerçekleşen ve Türk Ordusu’nun kahramanlık destanı yazdığı Çelik Harekâtı’nın tepesindeki general olan Emekli Korgeneral Hasan Kundakçı, Vatan Partisi’ne katılıyor.

Emekli Korgeneral Hasan Kundakçı, Vatan Partisi'ne katılıyor

Vatan Partisi 10. Genel Kurultayı’na giderken yeni katılımlarla güçleniyor.

Emekli KorgeneralHasan Kundakçı Vatan Partisi’ne katılıyor.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve Emekli Korgeneral Hasan Kundakçı, yarın birlikte bir basın açıklaması gerçekleştirecek.

HASAN KUNDAKÇI KİMDİR?

1957 yılında Kara Harp Okulu'ndan piyade asteğmen olarak mezun olan Hasan Kundakçı 1994-95 yıllarında Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve Irak'ın kuzeyi üzerinde çok etkili bir askerdi. 1993-95 yılları arasında Diyarbakır Jandarma Asayiş Bölge Komutanı olarak görev yapmıştır. 1994-95 yılları arasında Irak'ın kuzeyinde gerçekleşen ve Türk Ordusu’nun kahramanlık destanı yazdığı Çelik Harekâtı’nın tepesindeki generaldi.

22 Ekim 1993 günü Diyarbakır'ın Lice ilçesinde teröristler ile güvenlik güçleri arasında başlayan çatışmada Tuğgeneral Bahtiyar Aydın, başına isabet eden bir kurşunla vurulmuş, Asayiş Komutanı Korgeneral Hasan Kundakçı ve yardımcısı Tümgeneral İlker Başbuğ’u taşıyan helikopter yoğun Kanas ateşi altında Diyarbakır’ın Lice ilçesi üzerine gelip alçalmaya başlamış ve 55 yaralı ve hasta askerin bulunduğu okulun bahçesine inmiştir.

ulusalkanal.com.tr

# vatan partisi # emekli korgeneral # hasan kundakçı