Hollanda'da tramvay istasyonunda silahlı saldırı: Saldırgan Türkiye doğumlu Gökmen Tanış! Ölü sayısı 3'e yükseldi

Hollanda'nın Utrecht kentinde bir kişi tramvay istasyonunda kalabalığa ateş açtı. Saldırıda ölü sayısı 3'e yükseldi, yaralı sayısı da 9 oldu. Utrecht polisi tarafından yapılan açıklamada, "24 Ekim Meydanı’nda bir silahlı saldırı oldu. Saldırı ihbarı 10.45’te geldi. Bölge güvenlik çemberine alındı. Olayı soruşturuyoruz." denildi. ​Hollanda polisi olayın terör saldırısı olabileceğini açıkladı. Başbakan Rutte, hükümetin acil olarak toplandığını söyledi. Hollanda'da hükümet kriz masası oluşturdu. Başkent Amsterdam'da parlamento ve başbakanlık binası çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Hollanda polisi saldırganın kimliğini de açıkladı. Buna göre Türk kökenli olduğu belirlenen saldırganın adı Gökmen Tanış. Tanış'In 37 yaşında olduğu belirtiliyor. Saldırganın yakınları, Hollanda’daki silahlı saldırıda şüpheli Gökmen Tanış’ın “ailevi meselelerden” dolayı tramvaydaki bir yakınına, ardından yardım etmek isteyenlere ateş açtığını söyledi.

Hollanda'da tramvay istasyonunda silahlı saldırı: Saldırgan Türkiye doğumlu Gökmen Tanış! Ölü sayısı 3'e yükseldi

Hollanda'da bir kişi tramvay istasyonunda kalabalığa ateş açtı.

Hollanda'nın Utrecht kentinde tramvay saldırısını düzenleyen kişinin Türk kökenli olduğu ortaya çıktı. Gökmen Tanış isimli 37 yaşındaki bir kişinin saldırıyı düzenlediği belirtildi.

Saldırganın yakınları, Hollanda’daki silahlı saldırıda şüpheli Gökmen Tanış’ın “ailevi meselelerden” dolayı tramvaydaki bir yakınına, ardından yardım etmek isteyenlere ateş açtığını söyledi.

ÖLÜ SAYISI YÜKSELDİ

Utrecht Belediye Başkanı Jan van Zanen, saldırıda ölü sayısının 3'e yükseldiğini, yaralı sayısının da 9 olduğunu açıkladı

Hollanda'nın Utrecht kentinin batısında yer alan 24 Ekim Meydanı'nda kimliği belirsiz bir kişi bir tramvay istasyonunda kalabalığa ateş açtı.

Utrecht polisinin Twitter'dan yaptığı açıklamaya göre olayda çok sayıda yaralı var. NOS kanalı da şüphelinin kaçtığını aktardı.

Meydana ambulans ve üç helikopter gönderildi, tramvay seferleri durduruldu.

Utrecht polisi tarafından yapılan açıklamada, "24 Ekim Meydanı’nda bir silahlı saldırı oldu. Saldırı ihbarı 10.45’te geldi. Saldırıda yaralananlar var. Bölge güvenlik çemberine alındı. Olayı soruşturuyoruz." denildi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

​Hollanda polisi olayın terör saldırısı olabileceğini açıkladı.

Başbakan Rutte, hükümetin acil olarak toplandığını söyledi.

KRİZ MASASI OLUŞTURULDU

Hollanda'da hükümet kriz masası oluşturdu.

Başkent Amsterdam'da parlamento ve başbakanlık binası çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı.

ulusal.com.tr

# saldırı # son dakika haberleri # Hollanda # tramvay