Bakan Çavuşoğlu'ndan Ermenistan için 6'lı platform vurgusu

Ermenistan'da ordunun Paşinyan'a ''istifa'' çağrısı sonrası Türkiye'den ilk açıklama geldi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ''istifa çağrısını şiddetle kınıyoruz'' dedi. Altılı platforma vurgu yapan Çavuşoğlu, ''Bölgenin istikrarı için önemli bir fırsat penceresi var bunun iyi değerlendirilmesi gerekir'' ifadelerini kullandı.

Bakan Çavuşoğlu'ndan Ermenistan için 6'lı platform vurgusu

Ermenistan hareketli bir günü geride bıraktı. Ordunun, BaşbakanNikol Paşinyan'a ''istifa'' et çağrısı Türkiye'de tepkiyle karşılandı.

İlk açıklamayı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yaptı:

- Biz dünyanın neresinde olursa olsun darbeye ya da darbe girişimine karşıyız.

- Ermenistan'da olan bu durumu da şiddetle kınıyoruz.

- Seçimle iş başına gelmiş bir hükümete bırakın darbe yapmayı, istifa çağrısında bulunması bile kabul edilemez.

Bölgedeki istikrarın kalıcı hale getirilmesi için masada ''6'lı Platform'' önerisi var. Ankara işte bu zeminin bozulmasından endişeli. Bakan Çavuşoğlu da ''Önemli fırsat var, 3+3 formatı için konuşuyoruz.'' dedi:

- Bölgenin istikrarı için önemli bir fırsat penceresi, bunun iyi değerlendirilmesi gerekir. Sadece Azerbaycan ve Ermenistan arasında ateşkesin kalıcı olması yetmez. Bölge ülkeleriyle de ne yapabileceğimizi 3+3 formatında konuşuyoruz.

İstifa çağrısı için ''Darbe girişimi'' ifadesini kullanan Çavuşoğlu, darbeye karşıyız vurgusu yaptı:

- Bu tür darbe girişimleri, ülke istikrarını bozucu adımlardır. O nedenle karşıyız. Herhangi bir temasımız olmadı, biz de basından takip ediyoruz. Daha detaylı bilgi elde etmeye çalışıyoruz. Türkiye'nin bu tutumu ilkeli bir tutumdur, darbeye karşıyız.

# türkiye # Azerbaycan # darbe girişimi # Dışişleri Bakanı # genelkurmay # ateşkes # bakan # Ermenistan # darbe # istikrar # Nikol Paşinyan # Ermenistan ordusu # altılı platform