Alanya tropikal meyve ambarına dönüşüyor

Antalya'nın Alanya ilçesi elverişli iklim dokusuyla, hızla tropikal meyve ambarına dönüşüyor. Alanya Ziraat Odası, muz ve avokadodan sonra katma değeri yüksek olan tropikal meyve üretimin artırılmasını önemli bir projeyle destekleyecek. Hedef, onlarca dekar alanda yeni sera ve üretim bahçeleri oluşturarak üretim seferberliği başlatmak.

Alanya tropikal meyve ambarına dönüşüyor

Antalya'nın Alanya ilçesi, turizmdeki başarısını tropikal meyve üretiminde de gösteriyor. Ilıman iklimi ve toprak yapısı sayesinde ürün çeşitliliği her geçen gün artıyor.

İlçede tropikal meyve üretimi muz ile başladı. Ziraat Odası çiftçinin gelirini artırmak amacıyla farklı tropikal meyve üretimi çalışmalarına başladı. Deneme ekimlerinin ardından odanın kendi oluşturduğu serada tropikal meyve üretimine geçildi. İlk olarak avokado üretimi yapıldı.

Üreticiler, iyi verim ve yüksek gelir nedeniyle bu ürünlere yöneliyor. Alanya Ziraat Odası, bu yönelişi önemli bir projeyle destekleyecek. Onlarca dekar alanda yeni sera ve üretim bahçeleri oluşturarak tropikal üretim seferberliği başlatacak.

Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe, proje ile ilgili Ulusal Kanal'a konuştu. Göktepe, tüm bu faaliyetleri turizme açmayı amaçladıklarını belirtti.

Projenin devamında tarla günleri, tropikal ürünler festivali ve fuar alanı gibi hedefler de var.

# antalya # alanya # meyve # ziraat