MHP'de muhalifler için tasfiye hazırlığı

MHP Genel Merkezi bir tasfiyeye daha hazırlanıyor. Muhaliflerin olağanüstü kurultay çağrısına destek veren il ve ilçe delegelerinin disipline sevk edileceği belirtiliyor. MHP Lideri Devlet Bahçeli, bu hamle için muhaliflerin açtığı olağanüstü kurultay davasının sonucunu bekliyor.

MHP'de muhalifler için tasfiye hazırlığı

MHP Yönetimi, olağanüstü kurultay talebini yargıya taşıyan parti içi muhalefeti için yeni bir hamle planlıyor.

Başını Meral Akşener, Sinan Oğan ve Koray Aydın'ın çektiği muhalifler, olağanüstü kurultaya gidebilmek için parti içinde imza çalışması başlatmıştı. 548 delege de kurultay çağrısı için imza vermişti. Şimdi o delegeler hedefte...

Aydınlık Gazetesi'nin haberine göre, daha önce bazı il ve ilçe teşkilatlarını kapatan Genel Merkez, imza kampanyasına destek olan il ve ilçe delegelerini partiden tasfiye etmeye hazırlanıyor.

MHP Lideri Devlet Bahçeli, bu hamle için muhaliflerin açtığı olağanüstü kurultay davasından çıkacak kararı bekliyor. Dava 8 Nisan'da Ankara 12'inci Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

Tasfiye hamlesinin ardından, MHP saflarında mücadele eden bazı önde gelen isimler muhalifler için bir bildiri yayınlamayı hedefliyor. Bildiride, tabana "Partiye zarar veren hainler temizlendi, birlik sağlandı" mesajı verilecek.

MHP Yönetimi, 8 Nisan'daki davayı geri püskürtmek için mahkemeden çıkacak olumsuz bir kararı, Yargıtay'da temyize götürmeyi hedefliyor. Karar için Yargıtay aşamasının 4-5 ay kadar süreceği belirtiliyor.

Genel Merkezin çekindiği en kötü senaryo ise partiye kayyum atamasının yapılması. Bu durumda da kontrolün tamamen muhaliflerin eline geçeceği ifade ediliyor.

Parti içinde kurultay çağrısını yapan isimlere geçen hafta adaylığını açıklayan Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ da katılmış, aday sayısı 4'e çıkmıştı.

ulusalkanal.com.tr