NATO Genel Sekreteri Beyaz Saray'da

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Beyaz Saray'da Amerikan Başkanı Donald Trump ile görüştü. Trump üye ülkelere yaptığı baskılar sonrası NATO'ya 10 milyarlarca dolar destek sağlandığını savundu

NATO Genel Sekreteri Beyaz Saray'da

Amerikan Başkanı Donald Trump, NATO Dışişleri Bakanları Zirvesi için Washington'da bulunan NATO GenelSekreteriJens Stoltenberg, Beyaz Saray'da görüştü.

Görüşmenin ardından basın toplantısı düzenlendi.

Trump, göreve geldiğinden beri NATO ile ilişkiler noktasında çok fazla mesafe katedildiğini belirtti.

Amerikan Başkanı, NATO ülkelerinin daha fazla sorumluluk alması gerektiğini, üye ülkelere yaptığı baskılar sonrası NATO'ya 10 milyarlarca dolar destek sağlandığını savundu.

TRUMP: 140 MİLYAR DOLAR İLAVE PARA TOPLADIK

Trump, "Göreve geldiğimden beri bu rakam çok hızlı bir şekilde artıyor, 140 milyar dolar ilave para topladık ve 2020'ye kadar 100 milyar dolar daha toplamak istiyoruz." dedi.

NATO ülkelerine yönelik daha önce yaptığı açıklamaları yineleyen Trump, ülkelerin daha fazla sorumluluk alması gerektiğini vurguladı.

TRUMP'TAN MERKEL'E NATO ELEŞTİRİSİ

Trump, NATO ülkeleri arasından özellikle Almanya'yı işaret ederek, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in yeterince sorumluluk almadığını öne sürdü.

Stoltenberg, NATO'ya olan güçlü bağlılığı ve sorunların çözümünde gösterdiği liderlikten dolayı Trump'a teşekkürlerini iletti.

# abd # nato # washington # Beyaz Saray # Genel # jens stoltenberg # Sekreteri