Açılıma 3. ülke arayışı

PKK'nın Avrupa kanadı liderlerinden Zübeyir Aydar, açılıma üçüncü bir ülkeyi dahil edilmesini istedi. Taraf gazetesine konuşan Aydar, yeni anayasa çalışmalarının rafa kalkmasıyla ilgili "çok kötü oldu" dedi. Aydar ayrıca cemaate el uzattı, "herkesle iyi geçinmek isteriz. " dedi.

Açılıma 3. ülke arayışı

Yüksekova gerginliği üzerinden PKK Güneydoğu'da güç gösterisi yaparken örgütün tepe kadrosu, açılım sürecinde üçüncü bir ülkeyi açıktan devreye sokma arayışlarını hızlandırdı. PKK'nın Avrupa kanadından Zübeyir Aydar, Taraf Gazetesi'ne konuştu, açılımda Oslo'daki gibi "hakem ülke" olmasını istedi.

Biz üçüncü bir tarafın, bir devletin hakemliğini istiyoruz çünkü bunun sıkıntısı yaşanıyor. Oslo’da üçüncü taraf vardı. Neticede, bize göre ortada bir mutabakat var ve bu mutabakata göre birinci ve ikinci aşamayı bitirmiş olmalıydık. Üçüncü taraf bu tür şeyler için lazım. Ben bir şey söylüyorum, karşı taraf başka bir şey söylüyor. Hakemlik şart.

Aydar fiilen sona eren yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili de konuştu.

Yeni anayasa çalışmaları başarısızlıkla bitti. Çok kötü oldu. Burada suç, hata var ise iktidar partisindedir.

PKK'nın Avrupa kanadı temsilcilerinden olan Aydar, AKP'yle kavgaya tutuşan cemaate uzlaşı mesajı yolladı.

Biz Türkiye’de yaşayacağız, o ülkede ağırlığı olan her kim varsa herkesle iyi geçinmek isteriz. Cemaat de Türkiye’nin bir gerçeği. Bu konularda kimseye kapıyı kapatmıyoruz.

Aydar yerel seçimle ilgili de AKP'ye güvence verdi.

Yani, herhalde kimse çıkıp seçime bir hafta kala farklı kararlar almaz. Biz seçim ortamının rahat geçmesinden yanayız.

ulusalkanal.com.tr

# AKP # cemaat # türkiye # pkk # erdoğan # taraf # Oslo # açılım # Gülen # zübeyir aydar