Emek cephesinin 1 Mayıs programı belli oldu

1 Mayıs İşçi Bayramı bu yıl da salgının gölgesinde kutlanacak. Kovid-19 nedeniyle işçiler alanlarda değil dijital ortamda sorunları ve çözümleri konuşacak. Türk-İş 26 Nisan ila 1 Mayıs tarihleri arasında afiş ve görsel videolarla "Her Yerde Birlikteyiz" sloganıyla kutlama yapacak. Hak-İş’in de üyeleriyle dijital ortamda bir araya geleceği öğrenildi. İki konfederasyon 1 Mayıs günü de bildirilerini okuyacak.

Emek cephesinin 1 Mayıs programı belli oldu

Haber: Seda Akyüz

İşçiler bu yıl meydanlarda değil dijital ortamda sorunlarını konuşacak.

Salgın nedeniyle 1 Mayıs İşçi Bayramı bu yıl da evlerde kutlanacak. İşçi konfederasyonları temsili olarak bazı etkinlikler yapacak. Türk-İş 1 Mayıs’ı salgın nedeniyle sosyal medya ve dijital platformlarda kutlayacak.

Konuya ilkin Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, ''Türk-İş camiası, tüm sendikalarıyla geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 1 Mayıs'ı coşkuyla kutlayacak.'' dedi:

- 26 Nisan-1 Mayıs arasında afiş, görsel ve videolarımızda 'Her Yerde Birlikteyiz' sloganıyla 1 Mayıs'ı kutlayacağız. Bunun yanında, sosyal mesafe kuralına mutlak şekilde uymak şartıyla sembolik katılımlarla bölge ve 81 ildeki temsilciliklerimizde toplantılar düzenleyeceğiz. Bu toplantılarda, 1 Mayıs bildirimiz okunacak. Türk-İş camiası, tüm sendikalarıyla geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 1 Mayıs'ı coşkuyla kutlayacak.

Türk-İş Yönetim Kurulu olarak Taksim Anıtı’na çelenk bırakacaklarını da ifade eden Atalay, konfederasyonlara salgının seyrine göre önemli bir çağrı yaptı. Atalay, "Gelecek yıl 1 Mayıs'ı emeği temsil eden tüm kesimlerle birlikte düzenleyeceğimiz coşkulu bir mitingle kutlayalım" dedi.

Hak-İş Konfederasyonu da 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı dijital platformda kutlayacak. Ulusal Kanal’a konuşan konfederasyon Genel Başkanı Mahmut Arslan, 1 Mayıs’ın taleplerin iletildiği bir gün olarak kutlanacağını ifade etti:

- 26 Nisan-1 Mayıs 2021 tarihleri arasındaki altı gün dijital platformlarda, illerin meydanlarında, işyerlerimizde ve Türkiye’nin her yerde olacağız.1 Mayıs’ı anlamına uygun olarak tüm Türkiye’de taleplerimizi ilettiğimiz bir gün olarak kutlayacağız. Konfederasyonumuz Yönetim Kurulu kararı ile HAK-İŞ İl Başkanlıklarımızca 81 ilimizde valiliklerin izni çerçevesinde 1 Mayıs Bildirimizi okuyacağız. Salgının en çok mağdur ettiği emekçilerin haklarını aramak, alın terimizin ve emeğimizin karşılığını almak için mücadelemizi yükselterek devam ettireceğiz.

# türkiye # Kovid19 # Meydan # türkiş # işçi # # emek # sendika # 1 mayıs # işçi bayramı # konfederasyon # Emek cephesi # 1 Mayıs İşçi Bayramı # Taksim Anıtı