Askeri kaynaklardan İnsan Hakları İzleme Örgütü'ne yalanlama

İnsan Hakları İzleme Örgütü tarafından yayınlanan raporda, Suriye'den Türkiye'ye geçmeye çalışan mültecilere Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından ateş açıldığını iddia edildi. Raporda, açılan ateş sonucu mülteci grupta ölümler ve ağır yaralanmalar olduğu öne sürüldü. Asker kaynaklar ise raporu yalanlandı. Askeri kaynaklara iddialar "asılsız" ve "mesnetsiz".

Askeri kaynaklardan İnsan Hakları İzleme Örgütü'ne yalanlama

İnsan Hakları İzleme Örgütü, Suriye'den Türkiye'ye geçmeye çalışan mültecilere Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından ateş açıldığını iddia etti.

Örgüt tarafından yayınlanan raporda, açılan ateş sonucu mülteci grupta ölümler ve ağır yaralanmalar olduğu öne sürüldü.

Ancak askeri kaynaklar tarafından yapılan tespitler, İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün iddialarını yalanlıyor.

Yapılan tespitlere göre, sınır hattında alınan tedbirlerden rahatsız olan kaçakçı çeteleri asılsız iddiaları gündeme getirdi. Kaçakçıların yasa dışı geçişler için kişi başı 100 ila 500 dolar para aldığı, yakalanan şahısların ifadelerine de yansıdı.

Kaçakçı çetelerinin, paralarını aldıkları kişileri, "Türk askeri size ateş etmez silah sesi duysanız da ilerleyin" diyerek Yasa Dışı Hudut Geçişi yapmaya yönlendirdiği belirtildi. Geçişlerin, gece geç saatlerde ve güçlükle ilerlenebilen arazi kesimlerinde yapıldığı ifade edildi. Yasa dışı geçiş yapmaya çalışan şahıslara Türkçe ve Arapça olarak "dur" ikazında bulunulduğu ve kanunların verdiği yetkiler çerçevesinde müdahale edildiği vurgulandı.

Askeri kaynaklar, İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün raporunda yer alan ifadeleri, "asılsız ve mesnetsiz" olarak değerlendirdi. Fotoğrafların başka yerlerde çekilmiş darp görüntülü fotoğraflarla süslendiği ve sınırda mücadele eden askerleri yıldırmak için maksatlı olarak yayınlandığı ifade edildi.

ulusalkanal.com.tr

# askeri kaynaklar # İnsan Hakları İzleme örgütü