CHP'li Torbalı Belediyesi’nde liyakatsız atama

CHP'nin liyakatsız atamaları ortaya çıkmaya devam ediyor. CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız'ın kızı Ezgi Yıldız, memur olması için Torbalı Belediyesi'nde özel kalem yapıldı. Sonra Veteriner İşleri Müdürü oldu sonra da Hukuk İşleri Müdürlüğü'ne müdür olarak atandı. Ancak Ezgi Yıldız ne veteriner ne de hukukçu.

CHP'li Torbalı Belediyesi’nde liyakatsız atama

En fazla liyakat diyen CHP yine liyakatsiz bir atamaya daha imza attı. CHP AydınMilletvekiliHüseyin Yıldız'ın kızı Ezgi Yıldız hukukçu olmamasına rağmen İzmir’in Torbalı ilçe Belediyesinin Hukuk İşleri Müdürlüğüne atandı.

Ezgi Yıldız'ın atama süreci de dikkat çekici. CHP milletvekilinin kızı belediyede idari görevlere getirilmesi için memur olması gerekiyor. İşte bu nedenle geçen ay hayatını kaybeden Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur, Ezgi Yıldız’ı özel kalem müdürlüğünde işe aldı. Bu işe alım ile Ezgi Yıldız, memur olabildi.

Memurluğu elde eden CHP Milletvekilinin kızı özel kalem görevinden veteriner hekim olmamasına rağmen Torbalı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'ne terfi ettirildi. Kısa süre sonra da hukuk fakültesi mezunu olmamasına rağmen Torbalı Belediyesi Hukuk İşleri Müdürü yapıldı.

Görevde yükselme sınavına girmeden ve 8 yıllık memuriyeti doldurmadan yapılan atama, Torbalı’da tartışma yarattı.

# izmir # chp # aydın # milletvekili # Torbalı # hukuk # veteriner # atama # liyakatsız atama # hüseyin yıldız