Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Almanya'ya sert tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Almanya'ya sert tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Grand Tarabya Otel'de düzenlenen TİM 23. Olağan Genel Kurulu ve İhracat Şampiyonları ödül töreninde konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

Türkiye'nin büyümesinin sürmesinde en büyük paylardan biri ihracatçılarımıza aittir. Her türlü desteği ve takdiri hak ediyorlar. Ben sizlerden razıyım, inşallah sizler de bizden razısınızdır.

Asıl önemli olan bundan sonra yapılacak olanlardır. 2023 hedeflerimiz artık ülke ve millet olarak bizim için bir namus borcuna dönmüştür. Dünyada soykırım konusunda söz söyleyebilecek en son ülkenin, bize böyle bir ihtamda bulunması hayatın olağan akışına uygun değildir. Onlar Nabivya katliamını önce bir gözden geçirsinler. Buradaki meselenin Ermeniler olmadığı, olayın istismar edildiğini gayet iyi biliyorum.

"EY ALMANYA PARLAMENTOSU..."

Paralel yapı unsurları da Almanya başta olmak üzere diğer ülkelerde rahatça dolaşabiliyorlar. Geçmişin muhasebesini yapacaksak bu konuda en yüreği rahat ülke biz oluruz. Bu konuda pek çok ülkenin geçmişi çok karanlıktır. Kıbrıs Rumlarının adada yaptıkları soykırımları şahitleri hala ayakta. Ermenilerin, Karabağ'da yaptıkları işkenceleri dinlemek bugün de mümkündür. 2. Dünya Savaşı'nda Almanya'nın uyguladığı soykırımdan kaçanların bir kısmını biz ülkemizde ağırladık Ey Almanya Parlamentosu, bundan haberiniz var mı? . Kırım Türkleri'nin başına gelenleri biliyorsunuz.

"BİZ SOYKIRIM İTHAMINI ASLA KABUL ETMİYORUZ"

Bizim Ermeni meselesindeki tavrımız en başından beri nettir. Biz soykırım ithamını asla kabul etmiyoruz. Birinci Dünya Savaşı şartlarında, ülkemizin dört bir yanı işgaller altında olduğunda elbette güvenlik için bazı önlemler alınmıştır. Eğer samimiyseniz, dürüstseniz, ey Alman siyasileri sizlere sesleniyoruz. Biz bütün arşivlerimizi açtık, varsa siz de açın, gelin karşılaştıralım. Şu anda bizde milyonlarca belge var. Biz bu konuda rahatız, varsa sizde koyun. Biliyorlar ki burada böyle bir şey söz konusu değil. Kim kimi öldürmüş. Bunların cevabı oralarda ortaya çıkar. Asıl önemli olan diğer ülkeler buna hazır mı? Mesela Ermenistan'da faaliyetine devam eden ülkeler, Almanya buna hazır mı?

"YA BU MESELELERİ ÇÖZÜME KAVUŞTURURUZ YA DA SİZİ DERTLERİNİZLE BAŞ BAŞA BIRAKIRIZ"

Bir meselenin, özellikle bu meselenin Ermenilerin hakkını korumak niyetli olmadığını, bunun istismar için kullanıldığını gayet iyi biliyoruz. Umarım Ermeniler de kendilerini kullandırmaktan vazgeçerler. Bizim ülkemizde birçok Ermeni var. Avrupa şu anda mültecileri alıyor mu kapısından içeri, ama Türkiye şu anda 3 milyon mülteciye ev sahipliği yapıyor. Almanya gibi dünyanın neresine giderse gidin soykırım denilince akla ilk gelen ülkenin, Türkiye'ye bunu yapmasındaki karın ağrısı başka. Türkiye 3 milyon mülteciye ev sahipliği yapıyor. Karın ağrısı elbette başka. Buradan Almanya'ya tüm Avrupa'ya şu mesajı veriyorum. Ya gündemdeki meseleleri çözüme kavuştururuz ya da Türkiye Avrupa önünde set olmaktan çıkar, sizi dertlerinizle baş başa bırakırız. Ya bu meseleyi adaletli bir şekilde sonuçlandıracağız ya da biz kendi yolumuzu belirleyeceğiz.

Daha Güneydoğu Anadolu ve Suriye ile ilgili konuşacaklarımız var. Serbest Ticaret Anlaşması meselemiz var. Gümrük Birliği'nde sizinle beraberiz. Amerika'yla iş yapıyorsunuz Türkiye nerede koy kenarı. Anlaşma dürüstlüğü gerektirir. Buradan şu hususu ifade etmek istiyorum. Bizim Avrupa Birliği ve ülkeleriyle meselemiz yok. Biz coğrafi olarak nasıl Avrupa'nın parçasıysak, onları da bize bağlı görüyoruz.

"DELİKANLI OLUN, CİĞERİMİ YİYİN"

Doğduğum, büyüdüğüm Kasımpaşa'da dedikleri gibi; delikanlı olun, ciğerimi yeyin.

ulusalkanal.com.tr

# almanya # cumhurbaşkanı erdoğan # sert tepki