İşte raporlarla Türk-Amerikan savaşı

ABD'nin yeni başkanı Donald Trump'a verilen istihbarat raporlarının ortak noktaları Türkiye'yi NATO ve AB için tehlike ilan etmek oldu. Bipartisan Policy Center ve Ulusal İstihbarat Konseyi'nin raporlarına göre Türkiye Batı için tehdit oluşturuyor.

"Türkiye'nin Amerika çıkarlarına aykırı hareket etmesi engellenmeli..."

"Washington, Türkiye'nin iç istikrarını sağlamalı..."

"Türkiye, NATO için tehdit..."

Derin Amerika, yeni başkan Donald Trump'ın Türkiye politikalarına yön vermek için art arda raporlar sunuyor. Bu raporlarda Türkiye'nin Amerika'nın siyasetleri için bir tehlike olduğu ve müdaha edilmesi gerektiği kaydediliyor.

İlk rapor Bipartisan Policy Center'ın "Ortaklık Mitinin Ötesinde: ABD'nin Türkiye Politikasını Yeniden Düşünmek" başklıklı raporu. Kalema alan isimlerse Amerika'nın eski Türkiye büyükelçileri ve CIA yöneticileri. Raporda Trump yönetiminin Türkiye'ye müdahale etmesi savunuluyor. Bu tespit "Türkiye'nin bugün karşı karşıya olduğu, gittikçe derinleşen tehditler göz önüne alındığında Washington'un eninde sonunda Türkiye'nin istikrarını sağlamada rol oynaması gerekebilir" ifadesiyle aktarılıyor.

Bipartisan Policy Center raporunda "Türkiye'nin artık güvenilir bir müttefik olmadığını ve Amerika çıkarlarına aykırı hareket etmesinin engellenmesi" isteniyor.

CIA'nın etkin isimlerinin kaleme aldığı raporda göreve başlayacak yeni Amerikan yönetimine İncirlik'e alternatif bir üs aranması teklif ediliyor. Türkiye-Rusya yakınlaşmasından rahatsız olan Amerika'daki neconlar Fethullah Gülen'in iadesine karşı çıkmasının yanı sıra sözde Ermeni soykırımı üzerinden Türkiye'nin baskılanmasını istiyor.

Trump yönetimine sunulan İkinci rapor da Ulusal İstihbarat Konseyi'ne ait. 2 bin 500 uzman ile görüşerek hazırladığı raporda Türkiye'nin NATO için tehdit olduğu kaydedildi. Raporda "Türkiye'nin giderek daha bağımsız ve çok yönlü hale gelen dış politikası orta vadede Avrupa'daki parçalanma akımlarına katkıda bulunacak ve bu durum NATO ve NATO-AB işbirliğine karşı bir tehdit oluşturacak" ifadelerine yer verildi.

ulusalkanal.com.tr

# abd # türkiye # amerika # trump # nato