James Mattis'ten Türkiye açıklaması

ABD Savunma Bakanı James Mattis, Pentagon'da basın toplantısı düzenledi. Mattis, ABD askerlerinin sınır güvenliği için Türkiye-Suriye sınırında gözlem noktaları oluşturacaklarını söyledi. ABD bu hamlesiyle, PKK-PYD bölgelerine koruma hattı çekmeyi amaçlıyor.

ABD Savunma Bakanı James Mattis, Pentagon'da gazetecilerle bir araya geldi.

Mattis, Suriye'nin kuzeyinde gözlem noktaları kuracaklarını söyledi. Mattis "önümüzdeki dönemde sınırda Türkiye ile çok konuşuyor olacağız" ifadelerini kullandı.

ABD Savunma Bakanı Türk Ordusuna karşı Suriye'nin kuzeyinde pozisyon almalarını bu sözlerle savundu.

Mattis Türkiye'nin, Suriye Devleti kaynaklı terör nedeniyle tehdit altında olduğunu iddia etti. Oysa Türkiye'ye yönelik tedhit doğrudan Amerikan'ın koruması altındaki PKK/PYD kaynaklı...

Mattis ayrıca Kaşıkçı cinayeti ile ilgili de konuştu; "stratejik ilişki" vurgusu yaptı. Amerika'nın konuya iki açıdan yaklaştığını kaydeden Mattis, "bunlardan biri cinayeti işleyenlerden veya cinayetle ilişkili olanlardan hesap sorma, diğerinin ise stratejik ilişkileri korumaktır" dedi.

"Cinayetine yönelik gerçekleri öğrenmeye çalıştıklarını" söyleyen Mattis, Kaşıkçı cinayetinden kimin sorumlu olduğunu ne CIA'nın ne de Suudi hükümeti tarafından tam tespit edilemedi" iddiasında bulundu.

ulusal.com.tr

# abd # açıklama # James Mattis