Çin ayrılıkçıları MADO'yu hedef aldı

MADO, ABD güdümlü sözde Doğu Türkistan ayrılıkçılarına işletmesinde basın açıklaması için yer vermediği için hedef alındı. Ayrılıkçıların başını çektiği, FETÖ'cülerin de destek verdiği karalama kampanyasında MADO'ya boykot çağrıları yapıldı. Yatırımlarını Çin'e kadar ulaştıran ve çok sayıda şube açan MADO dondurmalarının sahibi Mehmet Sait Kanbur, Çin'e açılmaya devam edeceklerini söyledi.

Çin ayrılıkçıları MADO'yu hedef aldı

Kahramanmaraş dondurmasıyla meşhur MADO, Çin yatırımları nedeniyle sözde Doğu Türkistan ayrılıkçılarını rahatsız etti.

Türkiye’deki ayrılıkçılar geçen ay MADO’nun Çukurambar şubesinde Çin'e karşı basın açıklaması düzenlemek istemişti. Ancak MADO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sait Kanber etkinliğe izin vermemişti.

Türkiye'deki ayrılıkçıların başını çeken isimlerden Doğu Türkistan Kültür Dayanışma Derneği Genel Başkanı Seyit Tümtürk, Kanbur’un basın açıklamasına şubesini kapattığını hatırlatarak MADO'yu hedef aldı. Ardından da karalama kampanyası başlatıldı.

FETÖ'cülerin de destek verdiği kampanyada Çin'e yatırım yapan MADO'nun sahibi Mehmet Sait Kanbur hedef gösterildi.

Kanbur'un bu açıklamaları sosyal medyada çarpıtılarak paylaşıldı, MADO'ya boykot kampanyası için çağrılar yapıldı.

Sözde Doğu Türkistan ayrılıkçılarından Uygur Amerikan Derneği Başkanı Kuzzat Altay, Kanbur’un sözleriyle ilgili, “Çin’e biat saraydan başlar” ifadelerini kullandı.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kani Torun “Bu durumda benim için Mado bitmiştir” diyerek kampanyaya katıldı.

Gelecek Partisi Genel Bakan Yardımcısı Feramuz Üstün de "Benim için artık Mado bir Çin işletmesidir. #BoykotMado” şeklinde paylaşımda bulundu.

# abd # fetö # çin # Doğu Türkistan # mado