Kimin dinlediğini açıkladı

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye'ye savaş planlarının konuşulduğu toplantıyı kimin dinlediğini açıkladı. Davutoğlu, Dışişleri Bakanlığı'ndaki zirveyi Gülen Cemaati ile Türkiye'deki Beşar Esad ve İran yanlılarının dinlediğini söyledi.

Kimin dinlediğini açıkladı

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, NATO toplantısında katılmak için Bürksel'e giderken uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Davutoğlu, gündeme bomba gibi düşen Suriye toplantısını kimin dinlediğini açıkladı.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, "Daha ilk raunt bitti. Dertleri Erdoğan'ı ve AKP'yi siyaseten tasfiye etmek. Bu amacı sadece paralel yapı da gütmüyor, başka pek çok uluslararası aktör de benzer hedef peşinde. Herkes yeni bir pozisyon almaya yönelecek. Mesela, şimdilerde, seçim sonrasında kardeşlik vurgusunun yapılmaya başlandığını görüyoruz. Biz, örgüt değiliz mesajı verilmek isteniyor. Dışişleri Bakanlığı’nı dinleyenler biz değiliz denmek isteniyor. Bir olay olduğunda ben, önce kimin sahiplendiğine bakarım. Bakın kimler sahiplendi? Türkiye’deki Esad yanlıları, paralel yapı unsurları ve İran’a yakın kalemler." dedi.

Davutoğlu, seçim sonucunu da değerlendirdi. CHP'nin oylarındaki 1-2 puanlık artışa dikkat çeken Davutoğlu, "İki ihtimal var: Ya cemaatin o sözü edilen müthiş oy gücü yok ya da tepeden emir geldiği halde cemaat mensupları emri dinlemedi ve AKP'ye oy verdi" diye konuştu.

ulusalkanal.com.tr

# cemaat # suriye # iran # Davutoğlu # dinleme