Çimse-İş Kurultayı'nda tam bağımsız Türkiye vurgusu

Türkiye Çimse-İş Sendikası 21’inci Olağan Genel Kurultayı’nı topladı. Kurultayda konuşan Çimse- İş Genel Başkanı Zekeriye Nazlım, işçi haklarını savunmaya devam edeceklerini söyledi. Nazlım, emek cephesi olarak Türkiye'nin tam bağımsızlık mücadelesine de katkı vereceklerini söyledi.

Çimse-İş Kurultayı'nda tam bağımsız Türkiye vurgusu

Haber: Seda Akyüz Kamera: Tansev Kara

Emek ve vatan mücadelesinin önemine dikkat çekildi. Emek cephesi tam bağımsız ve güçlü Türkiye için mücadele sözü verdi.

Türkiye Çimse-İş Sendikası 21’nci Olağan Genel Kurultayını Ankara’da topladı.

Kurultaya, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ve çok sayıda veren temsilcisi katıldı.

Atalay, ''Darbe isteyenlerle, FETÖ’cüler yol yürümeyeceğiz.'' dedi:

- Kim Türkiye'nin yanında ise biz onun yanında dururuz.

- Burası bizim vatanımız. Vatanımızın altınıza dinamik koyanlarla yol yürümeyeceğiz. Darbe isteyenlerle, FETÖ’cüler yol yürümeyeceğiz. Her gün askerimizi şehit edenlerle yol yürümeyeceğiz. Onlarla yol yürüyenlerle de yol yürümeyeceğiz. İki gündür emekli amiralleri konuşuyoruz. Bu ülkeyle ilgili beraber olma mecburiyetimiz var. İyi tarafı yok bu işin.

Açılış konuşmasını yapan sendika Genel Başkanı Zekeriye Nazlım, çalışma hayatında yaşanan sorunlara dikkat çekti.

- Vatan için kahramanca mücadele eden ordumuzla gurur duyuyoruz.

- Sınırları çizilen değil, sınır çizen ülke, bölgesine coğrafyasına hakim ülke, dostuna güven düşmanına korku veren bir ülke Başka ülke yok. Tam bağımsız güçlü Türkiye.

- Güçlü Türkiye için canla başla çalışacağız. Ülkemizi dışarıdan ve içeriden yıkmaya çalışan terörle arasına mesafe koymayanlarla değil, ülkem diyerek dik duran milletvekili devlet adamlarıyla gurur duyuyoruz. Ordumuzla gurur duyuyoruz.

- Kıdem tazminatımıza dokunmak isteyenler gerekli mesafeyi koyarız. Kırmızı çizgiyi çekeriz. Bu böyle gitmez başta asgari ücret olmak üzere gelirde adalet istiyoruz. EYT’yi bu ülkenin gündeminden çıkarın. Örgütlenmenin önündeki engeller kaldırılacak emek ve alın teri güvence altına alınacak. Yeni Anayasaya Türk-İş’in katkı sunacağından endişe olmasın.

Kurultayda konuşan Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay da konuşmasında işveren ve hükümete seslendi.

# türkiye # fetö # ergün atalay # türkiş # işçi # # kurultay # darbe # emekçi # Darbeci # emekli amiral