Bitlis'te helikopter kazası: Dünyadan başsağlığı mesajları geldi

Dünyadan Tatvan'daki helikopter kazasında şehit olan askerler için taziye mesajları geldi. İlk mesajlardan birisi ABD'nin Ankara Büyükelçiliği tarafından yapıldı. NATO ve Avrupa Birliği başsağlığı mesajı paylaştı.

Bitlis'te helikopter kazası: Dünyadan başsağlığı mesajları geldi

Türkiye'deki yabancı diplomatik misyonlar, Bitlis'in Tatvan ilçesinde meydana gelen helikopter kazasında şehit olan askerler için taziye mesajı yayımladı.

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği mesajını Twitter hesabından Türkçe ve İngilizce olarak paylaştı. Mesajda, "ABD Büyükelçiliği olarak, Bitlis’teki elim helikopter kazasında hayatını kaybeden ve yaralanan Türk askerleri için en derin taziyelerimizi ve üzüntülerimizi iletiyoruz. Kazada hayatını kaybedenlerin ailelerinin acılarını paylaşır, yaralılara acil şifalar dileriz." ifadeleri kullanıldı.

Rusya’nın Ankara Büyükelçiliği de Bitlis’te helikopterin düşmesi neticesinde hayatını kaybeden 11 askerin aileleri ve yakınlarına taziye dileklerini iletti. Büyükelçiliğin Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Bitlis’te askeri helikopterin düşmesi sonucu hayatını kaybedenlerin aile ve yakınlarına başsağlığı dileklerimizi iletiyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz” denildi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu arayarak şehit olan askerler için başsağlığında bulundu. Dayanışma mesajı verdi.

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, Türkiye'nin acısını derinden paylaştıklarını belirtti.

İngiltere Dışişleri BakanıDominic Raab da konuyla ilgili açıklama yaptı. Raab, "Haberi üzüntüyle öğrendiğini, kalbinin askerlerin aileleri ve tüm Türkiye ile olduğunu" söyledi.

İran'ın Ankara Büyükelçisi Muhammed Ferazmend, sosyal medyadan Türkçe yayımladığı mesajında, "Yüce Allah’tan hayatını kaybedenlere rahmet; yaralılara acil şifalar dilerim." ifadelerini kullandı.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Başbakan Ersan Saner, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Savunma BakanıHulusi Akar'ı telefonla arayarak taziyelerini iletti.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a taziye mesajı gönderdi. Aliyev mesajında, "Size, şehitlerin ailelerine, yakınlarına ve Türk halkına, kendim ve Azerbaycan halkı adına taziye dileklerimi iletiyor, yaralılara şifa diliyorum." dedi.

Ukrayna, İtalya, Gürcistan ve Libya'dan da başsağlığı mesajları paylaşıldı.

# ingiltere # türkiye # libya # Ukrayna # hulusi akar # erdoğan # Mevlüt Çavuşoğlu # KKTC # Ersan Saner # milli savunma bakanı # şehit # avrupa # nato # avrupa birliği # mesaj # tatvan # helikopter # italya # Gürcistan # jens stoltenberg # dominic raab # Ankara Büyükelçiliği # Dünyadan # İngiltere Dışişleri Bakanı # Ersin Tata