Ortaköy saldırısında 10 şüpheli hakimliğe sevk edildi

Yılbaşı gecesi 39 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili 10 şüpheli daha tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi. Şüpheliler arasında saldırının planlayıcılarından biri olarak gösterilen Abdurrauf Sert de var.

Ortaköy saldırısında 10 şüpheli hakimliğe sevk edildi

İstanbulOrtaköy'de 39 kişinin hayatını kaybettiği gece kulübü saldırısıyla ilgili 10 şüpheli daha tutuklama istemiyle hakim karşısına çıkarıldı. Saldırının planlayıcılarından biri olarak gösterilen Abdurrauf Sert de sevk edilen isimler arasında olduğu belirtildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında emniyet sorguları tamamlanan 10 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Savcılık sorgusunun ardından tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilen 10 kişi, anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme ve silahlı terör örgütüne üye olmakla suçlandı.

Savcılık mahkemeye sevk yazısında şüpheli 10 isim hakkında ayrı ayrı açıklamalar yaptı.Saldırının planlayıcılarından biri olarak gösterilen Sert, hakkında 39 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi.

Şüpheliler arasındaki Muhamed Ebulhasan'ın da Abdulgadir Masharipov ile Afganistan'da siyasi ve silahlı eğitim gördüğü ve saldırı öncesi Masharipov ile İstanbul'da 4 kez buluştuğu belirtildi.

Savcılığın dikkat çektiği bir diğer isim de Muhemmmedemin şeyh'di. Şeyh, saldırı için Masharipov'a lojistik destek sağlayan şahıslarla irtibatı sağlayan isim olarak gösteriliyor.

10 şüphelinin nöbetçi mahkeme hakimliğindeki sorguları sürüyor.

ulusalkanal.com.tr

# istanbul # saldırı # ortaköy