İlker Başbuğ'dan Ricciardone'ye: Yargıtay'daki konuşmam bugün de geçerlidir

Amerika'nın Eski Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone'nin Ergenekon operasyonlarında ABD'nin herhangi bir rolü olmadığı yönündeki sözlerine komutanlardan yanıt geldi. Yargıtay'daki savunmasını hatırlatan 26'ncı Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, "Yargıtay'da yaptığım konuşma bugün de geçerlidir” dedi.

İlker Başbuğ'dan Ricciardone'ye: Yargıtay'daki konuşmam bugün de geçerlidir

26'ncı Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un kumpas davalarının arkasında ABD'nin olduğu yönündeki sözlerini, eski ABD Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone yalanlamıştı. Komutanlar Ricciardone'ye yanıt verdi.

Aydınlık Gazetesi'ne konuşan 26'ncı Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, “Yargıtay'da yaptığım konuşma bugün de geçerlidir” dedi.

ABD'nin rolüne işaret eden bir başka isim de Emekli Orgeneral Nusret Taşdeler'di.

Taşdeler, “Savunmamda davanın içerisindeki herkesi ilgilendiren çok önemli konuları, çok büyük bir kesinlikle ifade ettim” dedi. Taşdeler, "Bütün meselem; bu davalar sürecinin haksızlığını, devletimizi ayakta tutan kurumlarına ne kadar büyük zarar verdiğini, Türkiye Cumhuriyeti'ni yıprattığını, sürecin de hukuktan tamamen uzak bir şekilde yürütüldüğünü kendimce vurgulamaktır. Görünen bütün gerçekleri de büyük bir açıklıkla anlattım." dedi.

ulusalkanal.com.tr

# ergenekon # yargıtay # ilker başbuğ # Ricciardone