Safitürk suikastı sanıklarına 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet istemi

Mardin'de Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk'ün şehit olmasıyla ilgili hazırlanan iddianame kabul edildi. İddianamede, 11'i tutuklu 15 sanık hakkında, 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet ve 54 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Safitürk suikastı sanıklarına 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet istemi

Kaymakam Safitürk'ün şehit olduğu saldırıyla ilgili iddianeme kabul edildi. Saldırganlar hakkında 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.

Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk, geçen yıl Derik Belediyesi'ne kayyum olarak atanmıştı. 10 Kasım tarihinde makam odasına PKK'lılar tarafından bomba yerleştirilmiş ve saldırıda şehit olmuştu.

11'i tutuklu 15 sanık hakkında hazırlanan iddianame Mardin 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

İddianamede bazı ayrıntılar da yer aldı. Bombanın uzaktan kumandalı ve basınç etkili olduğu tespit edildi. Zabıta görevlisi Vedat Erol'un PKK adına üst düzey emir verici olduğu belirtildi.

Suikastın sır perdesi olaydan sonra bulunan ameliyat eldivenindeki kıl üzerinden çözüldü. Şerif Mesutoğlu, bombayı patlattıktan sonra kumandayı tuvalet borusuna, elindeki eldivenleri de tuvaletin penceresinden binanın bahçesine attı. Polis ekipleri eldivendeki kıldan yola çıkarak olayın izini sürdü.

15 sanık için "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet ve 23 yıldan 54 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Ayrıca İddianamede, PKK elebaşlarından Murat Karayılan ve Duran Kalkan'ın belediyelere atanan kayyumlara yönelik yaptıkları açıklamalar hatırlatılarak, bu olaya ilişkin haklarında yakalama emri çıkartıldı.

ulusalkanal.com.tr

# pkk # mardin # kaymakam # Muhammed Fatih Safitürk