Enerji santralini öven Sözcü Gazetesi'ne üreticilerden tepki

Adana'da üreticilerin FABAY enerji mağduriyeti sürüyor. Sorunlarına çözüm bekleyen üreticiler Sözcü Gazetesi'nde santrali öven bir habere imza atıldığını gördü. Santralin çiftçiler için faydalı olduğunun öne sürüldüğü habere üreteciler, “bölgede tarım bitme noktasına geldi, mahsullerimizi döküyoruz, ne yararı? diyerek Sözcü’ye tepki gösterdi.

Enerji santralini öven Sözcü Gazetesi'ne üreticilerden tepki

Haber: Yalçın Semir Akarsu

Sözcü Gazetesi'nde yer alan FABAYenerji haberine şirketin mağduru olan üreticiler tepki gösterdi.

Sözcü Gazetesi’nin 17 Ekim tarihli sayısında, Adana’nın Yüreğir İlçesine bağlı Zağarlı Mahallesi’ne kurulan FBY EnerjiSantrali’ni öven bir haber yapıldı.

Haberde, FBY Enerji Santrali’nin anız yangınlarını önlediği bu nedenle havanın kirlenmediği ve solunum yolları hastalıklarının azaldığı ifade edildi. Ancak tesisin bacasından çıkan tozlar bölgede tarımı bitirme noktasına getirdi, halk sağlığını da ciddi şekilde etkilendi.

Santralin yaydığı tozlardan dolayı bölgede tarımın bitme noktasına geldiğini söyleyen üreticiler, Sözcü’nün taraflı haberine tepki gösterdi.

Enerji tesisinden ve hemen karşısında bulunan öğütme alanından çıkan tozlar yüzünden üreticilerin maliyetleri 5 kat artmış durumda. Çünkü toz kaynaklı oluşan zararlılarla sürekli mücadele etmek zorundalar.

Mahsullerde tozdan dolayı hastalık oluştuğu için hiçbir tüccar almıyor. Üreticinin yatırımı da 2 yıldır çöpe gidiyor.

Bölgede vatandaşlar pencerelerini dahi açamaz durumda.

Tesisin, daha çok gelir elde etmek için sulu filtre kullanmadığı da iddialar arasında.

Üreticilerin sorunlarını dinlemek için bölgeye giden Vatan Partisi Adana İl Başkanı Selver Kaplan, FABAY Enerji Santrali yetkililerinin derhal gerekli

# adana # haber # üretici # santral # enerji # sözcü gazetesi # çiftçiler # Adana Yüreğir # fabay # fby enerji