Belçika'da Fehriye Erdal'a 15 yıl hapis cezası ile 10 yıl sivil ve siyasi haklardan mahrumiyet cezası

Belçika Brugge Ağır Ceza Mahkemesi 21 yıl önce yaşanan Sabancı suikastine ilişkin davada kararını verdi. Suikastin faillerinden Fehriye Erdal, 15 yıl hapis cezası ile 10 yıl sivil ve siyasi haklardan mahrumiyeti cezasına çarptırıldı.

Belçika'da Fehriye Erdal'a 15 yıl hapis cezası ile 10 yıl sivil ve siyasi haklardan mahrumiyet cezası

Belçika Brugge Ağır Ceza Mahkemesi, gıyabında yargılanan Sabancı suikastı faillerinden Fehriye Erdal'a Türkiye'de işlediği suçlardan dolayı 15 yıl hapis cezası ile 10 yıl sivil ve siyasi haklardan mahrumiyet cezası verdi.

Belçika, 1996'da işadamı Özdemir Sabancı suikastına karıştıktan sonra yurt dışına kaçan Fehriye Erdal hakkındaki kararını 21 yıl sonra açıkladı.

Mahkeme, terör örgütü DHKP-C üyesi Fehriye Erdal'a 15 yıl hapis cezası ve 10 yıl sivil ve siyasi haklardan mahrumiyet cezası verdi.

Hakim Fehriye Erdal'ın "derhal tutuklanmasını" da istedi. 2006'da ev hapsindeyken firar eden Fehriye Erdal hakkında kırmızı bülten çıkarılması bekleniyor.

İşadamı Özdemir Sabancı ile Toyotasa Genel Müdürü Haluk Görgün ve sekreter Nilgün Hasefe 9 Ocak 1996'da DHKP-C'liler tarafından İstanbul Sabancı Center'da öldürülmüştü.

Cinayetin Fehriye Erdal, İsmail Akkol ve Mustafa Duyar tarafından işlendiği tespit edilmiş, Duyar yakalanıp hapse atılmış ve 1999'da hapishanedeki bir isyan sırasında öldürülmüştü.

Yunanistan'da yargılanıp serbest bırakılan Akkol da ocak ayında Türkiye'ye yasadışı yollardan girince yakalanmıştı.

ulusalkanal.com.tr

# hapis cezası # fehriye erdal