Nusret Güner, Donanma'yı uyardı

Karadeniz'de suların iyice ısındığı bir dönemde, Türk Deniz Donanması Afrika turuna çıkma kararı almasına Eski Donanma Komutanı Nusret Güner tepki gösterdi. Rusya ve Amerika'nın karşılıklı hamlelerini hatırlatan Güner, olası çatışma riskine dikkat çekti, "Ülke savunmasına ağırlık verilmeli" dedi.

Nusret Güner, Donanma'yı uyardı

Eski Donanma Komutanı Nusret Güner, Türk Deniz Kuvvetleri'nin Güney Afrika'ya gerçekleştireceği sefere tepki gösterdi.

Tepkinin nedeni ise Rusya ve Amerika'nın Karadeniz'de yaptığı karşılıklı hamleler. Karadeniz'deki hareketliliğin çatışma riski yarattığını vurgulayan Güner, seferin zamanlamasının uygun olmadığını belirtti.

Güner, "Kırım ve Ukrayna'da gelişen olaylardan ötürü Karadeniz'de sular sıcak. ABD ve Rusya adeta satranç oynuyor. Karşılıklı hamle yapıyorlar. Her an bir çatışma olasılığı olma ihtimali varken, bölgede daha az bir kuvvet bulunmasına sebep olacak şekilde, Türk Deniz Kuvvetleri'nin Afrika seferine angaje olması kabul edilemez bir durum." dedi.

Hürriyet'e konuşan Güner, Balyoz, Casuslık gibi kumpaslarla zayıflatılan Türk Silhlı Kuvvetlerinin ülke savunmasına ağırlık vermesi gerektiğini vurguladı.

Eski Donanma Komutanı Nusret Güner, "Kırım krizi çerçevesinde Donanma mümkün olduğu kadar kuvvetli bölgede bulunmak zorunda. Oysa ki Balyoz, Askeri Casusluk gibi davalarla kurulan kumpas personelin mesleki tecrübe ve yeteneklerinde zaafiyet meydana getirmiştir. Türk Deniz Kuvvetleri, hiç kimseye birşeyler ispatlamak zorunda değildir. Yapması gereken, zayıf düştüğü bu yıllarda, ülke savunmasına ağırlık vermesi, bu uğurda ellerinden geleni yapması, gerektiğinde ülkesi için canlarını feda etmesidir." şeklinde konuştu.

ulusalkanal.com.tr

# rusya # amerika # karadeniz # donanma # afrika # nusret guner